10 načina koji će vas dovesti do orgazma, a o kojima možda do sada niste razmišljali

Avatar photo
orgazma

Sa velikim zakašnjenjem, ali konačno kultura današnjice počinje da prihvata ženski orgazam i priznaje važnost ženinog osjećaja i potrebe za zadovoljstvom. Ovo za naše društvo i rodnu ravnopravnost, pomalo sa zakašnjenjem ali ipak predstavlja izuzetan napredak. Naravno, ostalo je još mnogo ovakvih borbi ispred nas ali idemo korak po korak! Za poboljšanje vašeg seksualnog života ZdraviJa vam sugeriše 10 načina koji će vas dovesti do orgazma.

Prepustite se drugim praksama brige o sebi

Briga o sebi uvijek treba da bude prioritet. Predlažemo vam uvođenje nekih rutina kao što su suvo četkanje i masaža tjemena. Osim opuštajućih efekata koje nam ove prakse pružaju, one podstiču i povećanje seksualnosti i zadovoljstva. Suvo četkanje odličan je način da poboljšate vašu cirkulaciju, a pospješuje i detoksikaciju kože, te ćete se osjećati osvježeno znajući da su vaša tkiva meka i sita.

Isto tako, tretman masaže tjemena kod kuće sa eteričnim uljima može smanjiti stres i aktivirati vaša čula. Osjećaćete se osvježeno, okrijepljeno i seksipilnije.

Naš zaključak je – pronađite prakse koje povezuju vaš um sa tijelom i stimulišu čula. Osećaćete povećanu svijest koja se može pretvoriti u seksualno zadovoljstvo.

orgazma
@whileinquarantina

Istražite blended orgazam

Orgazma nikad ne nedostaje – od orgazma klitorisa do orgazma bradavica. Najbolje od svega je što oni ne moraju možno da budu nezavisni jedan od drugog. Tada govorimo o blended orgazmu. Ovaj kombinovani orgazam znači dva ili više istovremenih orgazama, što kao rezultat daje veoma intenzivan odgovor cijelog našeg tijela. Možda vam ovo zvuči tesko i stvara određenu dozu pritiska, ali imajte na umu – naša tijela napravljena su da doživljavaju više različitih senzacija, čak i istovremeno! Ukoliko stimulišete više regiona, stvarate intenzivnije senzacije, te više nerava prenosi osjećaj zadovoljstva u isto vrijeme. Dakle, vaša seksualnost ima više od samo vagine. Istražite, eksperimentišite i isprobajte više različitih oblika zadovoljstva odjednom.

Pročitajte: Šta je to BLENDED orgazam?

Neka kreativnost progovori

Seksualna energija i umjetničko istraživanje međusobno se ne isključuju, čak naprotiv ova dva pojma usko su povezana. Pustite kreativnost i maštu da pokrenu vrtlog vaše seksualne prirode i onoga što ste vi. Ovo vas može motivisati da razišljate izvan okvira i prepustite se novim iskustvima u vašem malom univerzumu. Bez obzira da li govorimo o pjevanju, plesu, slikanju ili pisanju, to ne mora nužno da bude erotično da bi povećalo vaše zadovoljstvo kada je u pitanju seks.

Pričajte o seksu

ZdraviJa vjeruje da ukoliko opušteno i bez suzdržavanja razgovarate o seksu i van spavaće sobe, to može pomoći zdravlju vašeg seksualnog života. Razgovor o seksu u krugu prijatelja izvrstan je način da se ova tabu tema normalizuje, te se pruža prostor za postavljanje pitanja i upoznavanja sa drugim iskustvima. Zapamtite, što se osjećate ugodnije kada pričate o seksu, bićete otvoreniji kada dođe vrijeme za to.

Svakako, podjednako je važno da otvoreno i iskreno komunicirate sa svojim seksualnim partnerom, bez obzira da li ste u posvećenoj vezi ili ne. Dozvolite sebi da razgovarate sa svojim partnerom o orgazmima, veoma je bitno da iznesete svoje želje i potrebe.

Izgradite senzualnost u svakodnevnom životu

Seksualnost je istovremeno mješavina kako fizičkog, tako i mentalnog aspekta našeg tijela. Seksualnost nije kao dugme koje staviš na “on” istog trenutka kada uđeš u spavaću sobu, njoj su ipak potrebni mnogo veći pokretači. Ona se može definisati kao naša životna energija. Što više njegujemo tu energiju u svemu što radimo, osjećaćemo se pokretnijim i punim života. Izgradite senzualnost u svom svakodnevnom životu prepuštajući se brizi o sebi i donošenjem odluka na osnovu onoga što bi vam stvaralo prijatan osjećaj.

Bilo bi sjajno da koristite trenutke svjesnosti tokom dana, kao što je obraćanje pažnje na temperaturu vode pod tušem ili mirise hrane, kako biste se osjećali povezanije sa svojim tijelom i poboljšali seksualnu vezu. Odvojite vrijeme da se prepustite svim stvarima koje vam prijaju tokom dana, na taj način njegujete osjećaj prisustva u svom tijelu i podsjećate sebe da je zadovoljstvo vaše pravo.

orgazma
@whileinquarantina

Isprobajte nove stvari

Ako ne uspijevate da dosegnete vrhunac uz sav trud i vašu želju, to može značiti da nešto pogrešno radite. Čak i ako doživite orgazam, oklijevate da probate nešto novo iako o tome možda maštate. Na taj način propuštate još intenzivniji i prijatniji vrhunac za vas. Budite kreativni sa seksualnim igračkama i uljima, koji su povezani sa povećanim zadovoljstvom i odgovorom tijela na isto. Složićemo se, dakle, da je važno isprobati nove stvari – ne znate šta će vas pokrenuti dok ne pokušate!

Možda te zanima
intimnost nakon porodjaja

Masturbacija kao dio brige o sebi

Već znate da vam masturbacija može pomoći kod orgazma, Istraživanje sopstvene seksualnosti i zadovoljstva trebalo bi da bude isto toliko važan dio vaše rutine kao i maska za lice ili spa veče. Prestanite da razmišljate o masturbaciji kao maloj prljavoj tajni. Ona je baš suprotno od toga, savršeno zdrava stvar. Može se koristiti za ublažavanje bolova, poboljšanje raspoloženja, pa čak i za pomoć kod grčeva tokom menstrualnog ciklusa.

Uključite maštu

Neki naučnici mozak nazivaju najmoćnijim polnim organom, i to sa dobrim razlogom. Sjećate se kada smo rekli da je seksualnost mješavina fizičkog i mentalnog? Fizička komponenta može biti stimulisana, ali mentalna komponenta takođe treba da bude stimulisana da bi se postiglo zadovoljstvo. Maštanje u vašim mislima vam može pomoći da istražite svoju seksualnost i pronađete različite načine da dođete do zadovoljstva.

Na našu sreću, postoji više načina da maštamo osim da zamišljamo. Slušanje erotike, sadržaj stvoren za žensku publiku ili jednostavno odvajanje vremena kako biste pustili svoj um i tijelo u seksualno stanje kroz senzualne masaže ili kupke uz svijeeće – sve ovo mogu da budu načini koji pospješuju osjećaj zagovoljstva.

orgazma
@whileinquarantina

Ne prenaglašavaj značaj vrhunca

Vratimo se pritisku koji izaziva (ne)postizanje orgazma. Kroz našu sposobnost da doživimo orgazam utvrđujemo da li je to bio dobar seks. Pogrešno! Evo istine – dobar je seks ako se osjećaš dobro, i sve je normalno ako je tebi normalno. Umjesto da se fokusiraš na krajnji cilj, fokusiraj se na zadovoljstvo koje osejećaš prije i tokom seksa. Ne samo da će to biti prijatnije, već je i veća vjerovatnoća da ćeš doživjeti orgazam. Osim toga, odredište je bolje kada uživamo u putovanju, zar ne?

Romantizuj sebe

Ne, ne mislimo na samoljublje. Vjerujemo da je ovo zaista najefikasniji način za pojačan osjećaj zadovoljstva. Kada odvojimo vrijeme za sebe osjećamo se posebno, povećavamo samopouzdanje, udobnost i osećamo se prijatno sa nama samima. Bez obzira na vaš status veze, svi možemo sebi priuštiti malo više romantike. Ne plašite se da upalite svijeće, stavite parfem i prigušite svjetla samo za sebe. Ovo je vaša lična avantura i nešto u čemu ćete uživati, jer zapravo radi se o tome da se prema sebi ponašate tačno onako kako želite da se prema vama ophode.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh