5 savjeta za brijanje koji će ti olakšati ovo ljeto

Avatar photo
brijanje

Koliko god da volimo sunce i plažu, održavanje koje dolazi sa letom nikome nije omiljena stvar. Brijanje je najgora stvar, tako da stalno tražimo savete i načine kako da nam ono padne što lakše. ZdraviJa je za tebe pripremila savete da vam uštedi vreme, stres i flastere.

brijanje
@pinterest

Muški brijači

Koliko god da volimo svoje brijače u boji, ponekad samo želimo nešto što će posao obaviti malo brže i efikasnije. Tu na scenu stupaju muški brijači. Oštrice u muškom brijaču su malo čvršće nego u ženskom. Razmislite o tome: muškarci ponekad imaju gustu bradu, a ova stvar je namenjena da ide na njihova lica. Potrebno im je nešto moćno, ali i nežno i otporno na udarce. Muški brijači takođe mogu biti lakši za upotrebu, jer su namenjeni za kretanje po konturama lica. Savršeno će kliziti oko kolena i gležnjeva.

Nemaš penu za brijanje? Preskoči sapun, imamo bolji savet

Sapun je najgora stvar koju možete koristiti ako želite meku kožu nakon brijanja. Regenerator, kokosovo ulje, gusta krema za telo ili ulje za telo deluju mnogo bolje, bez rizika od uraslih dlačica, ureza i posekotina. Ne zaboravite da obavezno nakon brijanja i nanesete kremu za telo kako bi koža bila još mekanija i sjajnija.

Piling

Ovo je prilično poznat savet, ali moramo ga spomenuti jer je zaista koristan. Svaki put pre brijanja uradite piling kože nakon čega će vam koža biti dodatno baršunasta i meka poput svile, takođe oslobađa sve te mrtve kože tako da je brijanje uvek lakše i detaljnije. 

Možda vam ovo bude korisno: Pripremi kožu za ljeto i napravi sama piling

Možda te zanima
sampon za suhoa pranje prirodni

brijanje
@pinterest

Dezinfikuj svoj brijač

Održavanje vaših brijača čistim je ključno da biste bili sigurni da će trajati dugo, a osim toga vodite računa da ne stavljate nešto prekriveno bakterijama na kožu. Ovo uradite odmah nakon što završite sa brijanjem. Držite brijač pod vrućom vodom oko 5-10 sekundi i proverite da li se dlaka nije zaglavila ni u jednom od sečiva. Takođe možete isprati sa malo alkohola da biste bili sigurni da su sečiva sterilisana. Zatim osušite brijač peškirom, toalet papirom ili papirnim peškirom. Ako se voda zalepi za sečiva, to može prouzrokovati njihovo rđanje, što definitivno ne želimo.

brijanje
@pinterest

Hidratacija je obavezna!

Čim izađete iz tuša na dan brijanja, ruke, noge i bikini zona treba da su odmah prekrivene gustom kremom koja će smanjiti crvenilo, sprečiti svrab i zagladiti kožu. Bićete sjajni.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh