5 načina da poboljšate svoj seksualni život

Avatar photo
seksualni život

Želiš uvesti promene u svoj seksualni život? Željni ste eksperimentisanja, povezivanja sa partnerom na višim nivoima ili jednostavno želite isprobati nešto novo. Mi smo prikupili praktične savete o tome kako da poboljšate i unapredite svoj seksulani život.

seksualni život
@pinterest

Oslobodi energiju svog tela na nov način

Energiju svog tela možeš da oslobodiš i ojačaš na časovima joge ili pilatesa. Jednom kada ostvariš vezu sa vlastitim telom, uvidećeš koliko jače osećaš povezanost sa telom svog partnera.

Jedno istraživanje je pokazalo da su povezani, ali seksualno neaktivni ljudi skloni osećaju tuge i samokritičnosti. Zbog toga je bitno da povratiš svoju seksulanu moć pronalaženjem novih načina da se krećeš i da se osećaš udobno u svom telu.

Možda ti bude zanimljivo: Upoznajte svoje seksualne fantazije

Aktiviraj dopamin novim aktivnostima

Stručnjaci kažu da su dopamin i druge hemikalije u mozgu direktno vezane za fizičku privlačnost i romantičnu strast, zbog čega bi spajanje partnera kroz novu zajedničku aktivnost moglo pomoći da se izazove uzbuđenje.

Isprobajte neku aktivnost koja bi vas oboje mogla oduševiti ili uplašiti, jednostavno, izazvati uzbuđenje. Isprobajte da odete u zabavni park, da idete na planinarenje zajedno, da idete na plivanje ili jednostavno odlučite da zajedno trčite ili izrađujete neku rukotvorinu zajedno.

Opustite se uz ljubavni film

Vikend je idealno vreme za oboje da se opustite i izdvojite vreme za samo vas dvoje. Pronađite film koji bi vas opustio i držao pažnju, udobno se smestite u toplini svog doma, pripremite hranu i uživajte u noći koja je samo vaša.

Možda te bude zanimalo: Kako poboljšati seksualnu moć kod muškarca na prirodan način.

seksualni život
@pinterest

Razgovaraj sa partnerom tokom seksa

Razgovor tokom seksa može podstaknuti bujicu hormona i seksualnih impulsa u tvom telu. Isto tako, tišina tokom seksa može biti prilično neugodna. Podeli sa partnerom sve svoje fantazije, pa čak i one koje nisi spremna ostvariti.

Nedostatak komunikacije često dovodi do izostanka seksa u vezi. Vežbajte dugim razgovorima da povratite strast u vaš odnos. Nemoj se obeshrabriti onim što tvoj partner kaže. Samo zapamtite oboje da je otkrivanje onoga što je pogrešno u vašem odnosu deo nastojanja da se to popravi.

Postoje rešenja ako ste spremni na kompromis. Negovanje intimnosti često može biti jednostavno ukoliko ste oboje raspoloženi da učestvujete u razgovoru, u radu na unapređenju odnosa.

Možda te zanima
seksualnog

Budite spontani

Nakon nekog vremena, svi parovi stvore “rutinu seksa”. Neki preferiraju seks ujutro, neki pre spavanja. Bilo kako bilo, promenite rutinu! Pronađi pola sata u danu, kada to tvoj partner najmanje očekuje i iznenadi ga.

Naravno, pokušaj prepoznati je li partner u istom raspoloženju i nemoj ga “zaskočiti” u trenutku kada je njegova seksualna energija na nuli.

Možda ti je zanimljivo i ovo: Da li biciklizam narušava seksualno zdravlje kod muškaraca?

Zajedničkim snagama učestvujte u poboljšanju svog odnosa. Isprobavajte, igrajte se, pomerajte granice svog odnosa i uživajte u blagodetima svega što ste stvorili i što ćete tek da stvorite.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh