5 zimskih sportova i treninga koji zatežu mišiće i tope kilograme

Avatar photo

Vježbanje zimi ne mora da podrazumijeva zatvoren prostor i teretanu. Zato je ZdraviJa istražila koji su to zimski sportovi na otvorenom koji će vas zabaviti, opustiti, zategnuti mišiće, ali i istopiti koji kilogram.

Skijanje

Kada skijate, a tokom spusta, sve mišićne grupe su aktivno uključene, jer uvijek treba održavati balans. Takođe, zahvaljujući štapovima, aktivni su i mišići na rukama. Plus, sva oprema: skije, štapovi, cipele velike težine takođe će vam pomoći da se oslobodite viška kalorija.

Klizanje

Odlična opcija za one koji žele da zategnu mišiće bokova i zadnjice, abdomena i ruku. Čak je i ovaj sport dobar za borbu protiv celulita, jer se prilikom klizanja vrlo dobro aktivira donji dio tijela. Klizanje je takođe zabavno ako ste u društvu prijatelja ili voljene osobe.

Sankanje

Iako sankanje zvuči kao zabava za djecu, može biti dobar način za otklanjanje viška kilograma prikupljenih tokom novogodišnjih praznika. Za sat vremena sankanja možete izgubiti od 300 do 400 kalorija. Zato ne propustite priliku da se spustite niz brdo i sami se popnete. Tako ćete savršeno raditi na mišićima tijela i bokova, a samo sankanje će sigurno podići vaše raspoloženje.

Grudvanje

project-act.com

Još jedna igra koja se može upisati u zimske treninge je korisna za sve mišićne grupe, naročito grudi i gluteusne mišiće. Zabava na svježem vazduhu će vas takođe osloboditi stresa, podići će vaše raspoloženje i naravno, istopiti dosta kalorija.

Možda te zanima
saveti za polumaraton

Snowboarding

Za ovaj zimski sport i adrenalinsku zabavu svakako morate dobro da se pripremite prije samog spusta niz planinsku padinu. Bolje je uzeti trenera i pokušati da naučite, ako ste zainteresovani, jer će ova ekstremna zabava pružiti nevjerovatan osjećaj adrenalina, pokrenuće vaše mišiće, zategnuti ih, te “uništiti” priličan broj kalorija.

Nadamo se da smo vam dali ideju kako da vježbate vani, na snijegu, a usput se i dobro zabavite!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh