6 pravila koje Ema Votson praktikuje za kvalitetan i zdrav život

Avatar photo

Pored njene uloge ambasadora Ujedinjenih nacija, glumica iz filmova “Ljepotica i zvijer” i “Hari Poter” je fanatični profesionalac kada je u pitanju samopomoć, šampion ženskih prava i stručnjak za ekološku modu i ljepotu. Ipak, Ema Votson je tokom vremena naučila da živi zdrav životni stil, tako da nikad nije preopterećena i nezadovoljna.

Neka vam samopomoć bude prioritet

Ne možete imati lud i naporan raspored, a da u međuvremenu ne brinete za svoje blagostanje. Meditacija je vrlo dobra kada vam je potreban restart u psihičkom smislu. “Svakog dana meditiram, to je jedina tajna mog uspjeha”, rekla je Ema.

Izdvojte vrijeme za odmor

“Ovo će možda zvučati čudno, ali ja iznova i iznova gledam “Prijatelje”. Moji prijatelji mi se čude, ali to je jedna od onih stvari koje moj odmor čine savršenim, i koje vam omogućavaju da se osjećate kao da će sve biti u redu.”

Učite tokom čitavog života

Kao i Hermiona, lik kog tumači u “Harry Poteru”, Ema Votson je veliki ljubitelj knjiga. Na njenom Instagramu, Votson često dijeli svoje književne izbore i preporuke. Ona itekako voli feminističke klasike kao što su: “Žene koje hodaju sa vukovima”, “Vaginalni monolozi” i “Život na cesti”, Gloria Steinem. “Ja sam sisavac za bilo šta što obećava da će mi promijeniti život, kada su knjige u pitanju”, kaže Votson.

Obratite pažnju na ono što oblačite

Kao veliki zagovornik održive mode, Votson je javno govorila o tome zašto je važno preferirati prirodne materijale i tkanine kada birate odjeću. “Kada kupujete stvari razmislite da li biste ih nosili 30 puta? To jedino čini nešto etičkim i održivim”, kaže Votson. “To je stvarno veliki problem koji imamo sa modom. Ljudi kupuju odjeću i bacaju je nakon što su je dva puta obukli. Ovo je jedan od načina kako se uništava planeta.” Ema je jedna od onih koji smatraju da ne treba sva odjeća pripadati visokoj modi niti biti osmišljena od strane vrhunskih dizajnera. Ema se trudi da kupuje brendove koji se brinu o tome gdje odjeća odlazi, i onima kojima je ona prijeko potrebna.

Koristite prirodne kozmetičke preparate

Ima smisla to što se njena ideja o održivosti proteže i na oblast ljepote. Ema favorizuje pravilo 80/20 za sve proizvode. “Većina stvari koje kupujem napravljene su bez hemikalija, ali postoje neke stvari koje jednostavno ne možete pronaći. Kao na primjer prirodnu, vodootpornu maskaru. Dakle, trudite se da sastav proizvoda koji kupujete makar 80% bude od prirodnih sastojaka.

Možda te zanima
mobilne aplikacije za opustanje

Nađite vježbe koje vas inspirišu

Ema je nedavno na Instagramu podijelila svoju naklonost ka brzim, ali napornim treninzima koji takođe uključuju um. Nedavno je pokazala svoje bokserske rukavice koje koristi kada posjećuje treninge samoodbrane. Ipak, kaže da se najčešće drži tri S (istezanja, snage i tišine). Njen trener Emily Dru je rekao: “Emin trening traje približno 30 minuta, potrebno joj je jako malo opreme i svi su savršeno izbalansirani.”

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh