7 ideja za Dan zaljubljenih koje ne uključuju samo večeru ili film

Avatar photo
Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih često izaziva negodovanje među ljudima, stiče reputaciju “lažnog praznika”, a zapravo je to dan kome bismo trebali posvetiti više pažnje i slaviti ljubav! Naravno, uz negodovanja ovog praznika najčešće stoji ono “voljeti treba svaki dan”. Slažemo se, ali svima nam je nekad potreban podsjetnik i pokretač da proslavimo ljubav, neprestano je uvećavamo i ne zaboravimo njene čari.

Pored same simbolike koju Dan zaljubljenih nosi, sitnice su te koje doprinose osjećaju ispunjenosi i zaljubljenosti. Kombinacija i splet boja ljubavi, cvijeće, hrana u obliku srca i sve što ulazi u samu dekoraciju. Upravo zato, bez obzira da li planirate dan sa partnreom, druženje sa prijateljima ili želite to vrijeme ljubavi posvetiti sebi, ZdraviJa je za vas pripremila nekoliko ideja kako da ovaj dan provedete što zabavnije, a ne da to bude samo obična večera ili film kako smo obično navikli.

Dan zaljubljenih
@pinterest

Igrajte igru ili sklopite slagalicu

Vjerujemo da ste se tokom karantina svi opskrbili raznim društvenim igrama i slagalicama za “ubijanje vremena”. Sada je pravo vrijeme da ih skinete sa polica i započnete jednu zanimljivu i neobičnu noć. Ove aktivnosti drže vašu pažnju pa je tako manja šansa da će vas okupirati društvene mreže, kao što je to slučaj sa gledanjem filmova ili serija. Zato, naručite vašu omiljenu hranu ili skuhajte večeru i pripremite se za noć društvenih igara. Ne zaboravite na deserte u obliku srca i dekoracije!

Tematska večera i film

Iako govorimo o dejtu koji ne uključuje filmove i večeru, ipak kada tome dodamo neku novu notu stvari mogu da dobiju potpuno novi oblik. Volite talijansku hranu? Spremite vaš omiljeni talijanski obrok i pronađite neki romantičan talijanski film! Ili na primjer, ako ste fan Harry Pottera uz filmski maraton možete poslužiti večeru poput one koju biste imali da ste sada u Hogwartsu. Pastirska pita, goveđe pečenje, kuvani krompir i vrući pečeni orasi odgovarali bi upravo tom ambijentu. Ako smislite tematski koktel to bi dodatno moglo začiniti stvar!

Posjetite vinski bar

Možda ćete pomisliti da opijanje u baru nije baš najromantičnija stvar na svijetu, ali zapravo vinski barovi odišu romantikom. Upravo su oni ono što vam treba, posebno ako ste tip osobe kojem provođenje večeri kući nije prvi izbor. Izaberite tri omiljena vinska bara u vašem okruženju i već imate isplaniran izlazak.

Naručite predjelo i čašu dobrog vina, riječi će dolaziti same, iskoristite ovu priliku da naučite nove svari jedni o drugima! Bez obzira da li je vaša veza novija ili se poznajete godinama, uvek možete naučiti nešto novo. Pokušajte da postavite jedno drugom pitanja koja vode do ljubavi ili naizmjenično govorite jedno drugom šta volite kod njih ili na kojim ste iskustvima u vašoj vezi do sada najzahvalniji.

Uzmite slobodan dan i provedite ga zajedno

…ili ga samo provedite u krevetu. Da li ste zapazili da kada radnim danom ne radite ništa i ostanete kući, kao da je bolji osjećaj nego kada je to slučaj sa vikendom? Posvetite se jedno drugom, provedite da zajedno i proslavite vašu vezu na koji god vi način želite. Samo uzimanje slobodnog dana da bismo bili zajedno je slavlje za sebe!

Dan zaljubljenih
@pinterest

Doručak u krevetu

Kada smo kod provođenja dana u krevetu, nemojte da žurite iz kreveta na Dan zaljubljenih! Doručak u krevetu kao znak pažnje i ljubavi može puno da doprinese dobrom početku dana. Možete ga planirati unaprijed i pripremiti nešto zajedno za vas dvoje da uživate tog jutra. Ono što je tako romantično u ovome jeste ideja da odvojite vrijeme kako biste bili zajedno prije nego što se u dan upetljaju svakodnevne obaveze.

Možda te zanima
ikigai

Evo šta bi vas “nauka o ljubavi” savjetovala da radite u vezi

Uradite nešto što stalno govorite da ćete uraditi

Znate onaj restoran o kom stalno pričate ili recept koji ste nedavno otkrili i vjerujete da bi mu se svidio ali uvijek nekako padne u drugi plan. Sada je pravi trenutak da uradite sve ono o čemu već tako dugo razmišljate i planirate. Sigurno vam je spominjao one toplice u koje želi otići i tu masažu koja nam je u ovakvim danima svima potrebna. Šta god da je, osjećaćete se dobro kada radite one stvari koje ste oduvijek želeli da radite, ali i zbog činjenice da ih radite zajedno.

Dan zaljubljenih
@pinterest

Pišite pisma koja ćete otvoriti sljedeće godine

Ovo je možda i najupačatljiviji gest koji je vezan za Dan zaljubljenih. U nekom trenutku vašeg zajedničkog dana ili noći, odvojite nekoliko minuta da pišete sebi u budućnosti. Zapišite šta volite kod svog partnera ili u vezi, napišite gdje se nadate da ćete oboje biti za godinu dana. Važno je da napišete ono što želite da vaš partner za godinu dana vidi kada pročita ovo pismo, da uživa u čitanju i izazove emocije. Sljedeće godine ćete zasigurno biti srećni što ste to uradili i sa tom praksom možete nastaviti i u narednom periodu!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh