8 nevjerovatnih lekcija Opre Vinfri

Avatar photo

Opra Vinfri je tokom svog govora na Univerzitetu Južna Kalifornija rekla nekoliko životnih lekcija za sve mlade, ali i one koji se tako osjećaju. Danas u ZdraviJa magazinu pročitajte savjete majstora, koje možete iskoristiti kako biste sebi obezbijedili bolji život.

LOS ANGELES, CA – MAY 11: Media producer Oprah Winfrey addresses The USC Annenberg School For Communication And Journalism Celebrates Commencement at The Shrine Auditorium on May 11, 2018 in Los Angeles, California. (Photo by Leon Bennett/Getty Images)

Kao što se i očekivalo, Opra Vinfri nije propustila da se na početku svog govora pred studentima USC Annenberg škole za komunikacije i novinarstvo obrati sa motivacionim porukama i pričama iz svog vlastitog iskustva. Evo naših omiljenih savjeta iz jednog od njenih govora za pamćenje.

1.
“Ako možete primijetiti čovječnost kod ljudi, onda ćete se približiti i svojoj vlastitoj čovječnosti.”

2.
“Odlučite da svaki dan praktikujete iskrenost, jer istina oslobađa i osuđuje. Ona čisti i podstiče. Istina je uvijek bila i uvijek će biti naš štit protiv korupcije. Ona je naša “saving grace”.

3.
“Jedite dobar doručak. Plaćajte svoje račune na vrijeme. Reciklirajte. Pospremite svoj krevet. Ciljajte visoko. Recite hvala ljudima i to stvarno mislite. Tražite pomoć kada vam zatreba. I spustite telefon na sto tokom večere.”

4.
“Budite dobri prema ljudima. Znajte da je bolje biti zainteresovan nego zanimljiv. Investirajte u kvalitetan dušek. Nemojte štediti na cipelama. A ukoliko se svađate sa nekim koga zaista volite, pronađite svoj put do njih jer je život kratak, čak i tokom najdužih dana.”

5.
“Tvoj posao te neće uvijek ispunjavati. Biće dana kada će ti biti dosadno, a biće i onih kada ti se neće raditi uopšte. U svakom slučaju idi. Sjeti se da vaš posao nije ono ko ste, to je ono što radite na putu prema onome ko ćete postati.”

6.
“Tražite lekcije, jer su lekcije već tu negdje. Moja lekcija broj jedan glasi: Postanite tako kvalifikovani, tako budni, tako fantastični u tome što radite da vaš talent nikada ne može biti osporen.”

Možda te zanima
anksioznost

7.
“Prestanite da se upoređujete sa drugim ljudima.”

8.
“Pobijedićete”.

Izvor: thriveglobal.com

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh