Banjalučki polumaraton spreman za trkače i navijače

Avatar photo

Sve je spremno za 4. Banjalučki polumaraton, odnosno “Vivia Run&More Weekend” festival koji se od danas do nedjelje održava u Banjaluci.

Glavna, polumaratonska trka ove godine će okupiti rekordan broj trkača, a prema nekim predviđanjima na ovom festivalu trčanja učestvovaće oko 10.000 trkača raznih generacija. Novine u odnosu na dosadašnje trke je što će cilj biti na tvrđavi Kastel, a ne na Trgu Krajine kao što je do sad bila praksa.

Start Balans+School Run trka je na Trgu Krajine danas u 13.30, kada će oko 2.000 učenika šestih, sedmih, osmih i devetih razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolaca trčati do cilja na tvrđavi Kastel, dok će mališani od dvije do šest godina nastupiti na Tropic Bambini maratonu. Start je u 18 časova na parkingu tvrđave Kastel, a trka će se održati bez obzira na vremenske uslove.

Za danas je planirana i svirka Tropic Bambini maratona “Mama Vox” u 18 časova, od 20 časova je svečano otvaranje “Vivia Run&More Weekend” festivala, a od 21 čas koncert benda “Cubismo”.

@gradbanjaluka

Polumaratonci, štafeta i trka Fun Run starta sutra od 9 časova iz centra grada, a trči se novom stazom. Cilj je ove godine na tvrđavi Kastel, koji je centralno mjesto svih dešavanja u okviru ovog festivala.

Direktor trke Vladimir Selec kaže da se kroz ovaj sportski događaj pravi promocija trčanja i zdravog načina života.

“Pozivamo sve građane koji ne trče da podrže trkače na ulicama. Ove godine imamo i prvenstvo u polumaratonu u RS, a naša trka dobila je 5 zvjezdica i u tom smislu zaokružili smo ovaj trkački događaj”, rekao je Selec danas na press konferenciji.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pozvao je građane na strpljenje kada je promjena u saobraćaju u pitanju, a kako će se saobraćaj sutra odvijati, možete pogledati na fotografiji.

Banjalučka staza duga je 21,1 km i trči se kroz najljepše dijelove grada – mirisne zelene aleje, parkove i najpoznatije banjalučke ulice i naselja.

Možda te zanima
najefikasnije pilates vezbe

Nova staza Banjalučkog m:tel polumaratona sertifikovana je od strane AIMS-a i sada se, osim ličnih rekorda, mogu ostvariti i kvalifikaciona vremena za velike svjetske maratone koji to zahtijevaju, kao što su New York i drugi.

U skladu sa uslovima Evropske Atletike (EA), Banjalučki m:tel polumaraton najavljuje veće standarde u medicinskoj zaštiti trkača, garantuje dobar nivo bezbjednosti i zaštite, preventivnu edukaciju trkača, radionice u školi trčanja i zadovoljavajući nivo kvaliteta usluga u kategoriji trke s velikim brojem učesnika.

Sve detalje vezane za festival trčanja možete pronaći i na njihovoj zvaničnoj stranici.

Uživajte u divnoj Banjaluci i prazniku trčanja za sve generacije, bilo da su trkači ili navijači, a ZdravIja će biti tu da vam prenese dio atmosfere sa ovog sjajnog događaja.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh