Banjaluka drugi put dočekuje “Jaffa Igre bez granica”

Avatar photo
igre bez granica

Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” po drugi put će se održati u Banjaluci. Ovaj put, druženje i zabava su zakazani u nedjelju 22.12.2019. godine u Univerzitetsko-sportskoj dvorani “Kampus” od 12 do 16 časova.

Na takmičenju će učestvovati oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta od 6 do 12 godina (razredna nastava), kao i oko 100 predškolaca iz Banjaluke. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske kao i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, te Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Šta nas sve očekuje u Banjaluci?

Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz udruženja Servisni centar “Dajte nam šansu – Zvjezdice” Banjaluka kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

„Naše Igre bez granica počele su upravo u Banjaluci, u decembru prošle godine, te se ponovo vraćamo da usrećimo mališane u našem gradu. U ovoj godini obišli smo 8 gradova u cijeloj Bosni i Hercegovini, a interesovanje djece za takmičenje  prevazišlo je naša očekivanja. Preko 7000 posjetilaca učesvovalo je u „Igrama bez granica“ u ovoj godini”, izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić.

Kako je bilo prošli put u Banjaluci: Igre bez granica ispunile očekivanja preko 400 mališana

Autor sportskog dijela takmičenja je Peđa Savić, profesor fizičkog vaspitanja i sporta. 

„U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre zaista smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću kroz ovu manifestaciju“, naglasio je Savić.

igre bez granica

Revijalni program i pokloni

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program. Posjetioce će dočekati kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak koji će pripremiti kompanije Vivia i Manja.

Sve takmičare očekuju slatki poklon paketi kompanije Jaffa dok će se za pobjedničke timove pobrinuti kompanija Gatarić sa svojim paketima školskog pribora. Kompanija m:tel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, prijatelj je i ove zabavno-portske manifestacije za mališane, te na ovaj način promoviše prave vrijednosti i podstiče sportski duh.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su specijalne nagrade za pobjednike, kao i poklon paketi, majice i diplome za sve takmičare.

Možda te zanima
aktivnosti za djecu

Promociji sportskog duha pridružuju se i kompanije Bema, Hemofarm, Quickie kao i mnogi drugi partneri.

igre bez granica

Mališani, vidimo se u Banjaluci!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh