Čia puding sa slatkim od šumskih jagoda (VIDEO)

Avatar photo
čia puding

Ukoliko ste jedan od onih koji vole slatko za doručak ili jednostavno želite da pojedete nešto zdravo i slatko, imamo idealan recept – čia puding sa domaćim slatkim od šumskih jagoda.

Evo šta smo sve koristili od sastojaka kako bismo pripremili ovaj brzi i zdravi desert koji će svi obožavati.

Sastojci:

Priprema:

čia puding bakina tajnaKada imamo sve sastojke, vrijeme je da počnemo sa pripremom. Uzećemo Casa Bianca čašu u kojoj ćemo pripremiti naš čia puding. Zatim ćemo uzeti čia sjemenke koje ćemo presuti u čašu za serviranje. Zatim ćemo uzeti pripremljeno ovseno mlijeko i usuti ga u času sa sjemenkama.

Kada kupujete ovseno mlijeko, ili bilo koje drugo biljno mlijeko, jako je bitno da obratite pažnju na etiketu na poleđini proizvoda. Naime, na ambaži ćete saznati da li taj proizvod sadrži sakrivene nezdrave šećere. Kada smo dodali mlijeko, dobro ćemo izmiješati sa čia sjemenkama.

Dodamo još malo mlijeka i ponovo izmiješamo. Nakon što smo sjedinili sjemenke i mlijeko, potrebno je da ostavimo da odstoji nekih 20 minuta u frižideru. Puding se zgusnuo zahvaljujući čia sjemenkama koje nabubre u mlijeku. Čia puding ćemo upotpuniti slatkim od šumskih jagoda “Bakina tajna”. Naš zdravi desert je spreman.

Možda te zanima

Vidjeli ste da je jako jednostavan za pripremu, a dosta zdraviji od kupovnih prerađenih deserta. Pišite nam svoje utiske kako vam se dopao ovaj recept.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh