Činjenice zbog kojih biste trebali uživati u Valentinovu iako ste solo

Avatar photo
valentinovu iako ste solo

Dan zaljubljenih ima jasno podijeljenu publiku. Ili ga vole ili ga mrze. To je tema o kojoj skoro svako pod suncem ima svoje mišljenje – i to snažno. Dan kada se ljubavne pjesme vrte bez prestanka na radiju i sve je u obliku ljubavi. ZdraviJa je saznala kako uživati u Valentinovu iako ste solo. Zaljubite se u sebe!

Ako volite praznike sa tematikom, iskoristite Valentinovo

Na ovaj dan nosite što više crvene odjeće ili odjeće sa temom srca (naravno, sa stilom). Kada 14. februar padne usred radne nedjelje, još uvijek se možete pobrinuti da ljubav bude istaknuta na vašoj odjeći, možda u obliku crvene bluze sa cigaret pantalonama ili elegantne ciklama haljine uparene sa omiljenim blejzerom. To su boje koje odišu ljubavlju.

Napravite večeru i pozovite prijatelje

Februar se može osjećati kao zimski zastoj, kada sav hajp oko Nove godine i praznika utihne. Da sredina mjeseca bude samo malo slađa, iznenadite svoje prijatelje desertom na temu Dana zaljubljenih. Ovo može biti jednostavan i pristupačan način da se zahvalite prijateljima što su u tu i da im poklonite pažnju i učinite ovaj dan još ljepšim.

valentinovu iako ste solo
@pinterest

Izvedite sebe na večeru

Ako vam se ne sviđa pomisao da uđete u restoran pun parova, ovo vjerovatno nije najbolja opcija za vas. S obzirom na to, obećavamo da nije tako loše kao što mislite. Vjerovatno niste jedini u svom društvu koji je solo, zato pozovite prijatelja koji je takođe slobodan na ovaj dan i uživajte u večeri i druženju koje biste kasnije mogli prepričavati. S druge strane, ponekad nema ništa bolje od toga da se odlučite za skromnu večeru za Dan zaljubljenih kod kuće.

valentinovu iako ste solo
@pinterest

Praktikujte brigu o sebi

Briga o sebi je danas sveprisutan pojam i to sa dobrim razlogom. Sa obavezama koje se kreću isuviše brzo, svi bismo mogli da iskoristimo malo više vremena za sebe da se zaustavimo i udahnemo. Nakon što ispratite prijatelje, uz malo muzike u pozadini i svijeću da podesite raspoloženje, počinite sa homemade maskom za lice i opustite se u kadi ispunjenoj mirisnom kupkom. Zatim se prebacite i na njegu kose, pa onda manikir, naravno crvenim lakom.

Možda te zanima

Kada je rutina u kupatilu završena, navucite najudobniju pidžamu i prirpemite svoj omiljeni čaj. Šolja čaja u ruci i nekoliko poglavlja knjige vašeg omiljenog autora. Zvuči sjajno, zar ne?

Ko kaže da morate imati partnera da biste uživali u jednom danu. Poklonite sebi ono što dugo čekate, ne zamarajte glavu mislima zabrinutosti i tuge jer ste solo, poklonite svoju ljubav sebi!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh