Citati poznatih koji će vas podstaknuti da volite svoje tijelo

Avatar photo

Iznova i iznova, poruka koju nam društvo šalje jeste da bi ljepota žene trebalo da određuje njenu vrijednost. Ipak, brojne poznate ličnosti više “ne kupuju” tu priču te su se odlučile da podijele svoje mišljenje o ovoj temi, i to na najuticajnijim društvenim mrežama. Pročitajte ove citate i rečenice o ljubavi za svoje tijelo, te duhu, feminizmu i samopouzdanju i shvatite koliko vam je samo malo potrebno da se osjećate bolje povodom svog izgleda.

Ashley Graham

Ashley Graham je bio jedna od prvih “plus size” modela koji su ikada predstavljeni u Sports Illustrated Swimsuit izdanju, i prva takva djevojka koja se pojavila na naslovnoj stranici ovog časopisa.

Ona je danas dizajner donjeg veša, te zagovornica pozitivnog odnosa prema ženskom tijelu. Prošle godine je objavila zbirku eseja pod nazivom “Novi modeli: Kako ljepota i moć stvarno izgledaju”, u kojoj ona dijeli svoja lična iskustva i ohrabruje žene da razviju zdravu sliku o svom tijelu.

Michelle Obama

“Ne postoji dječak koji je dovoljno sladak ili dovoljno zanimljiv da vas spriječi da steknete svoje obrazovanje. Da sam se brinula o tome ko mi se sviđa i da li misle da sam slatka kada sam bila vaših godina, nikada ne bih bila udata za predsednika Sjedinjenih Država “, rekla je Michelle Obama na događaju održanom od strane časopisa Glamour.

Bivša prva dama Michelle Obama je živi dokaz da svi mi možemo biti inteligentni, ljubazni i lijepi odjednom. Ona je pokrenula i inicijativu Let Girls Learn u 2015. godini kako bi smanjila barijere za obrazovanje mladih žena širom svijeta.

Michelle Elman

Nakon što je njena fotografija u bikiniju postala popularna 2015. godine, Michelle Elman je svoju karijeru započela kao trener za samopouzdanje u vezi sa tijelom. Nakon što je preživjela 15 različitih operacija usljed bolesti, ova aktivistkinja iz Velike Britanije podstiče žene da prihvate svoje ožiljke. Njeno iskustvo i savjete možete pročitati u knjizi: “Da li sam ja ružna?”

Denise Mercedes

Dominikanski model Denise Mercedes, rođena u Nju Džerziju, pokrenula je kampanju #becauseitsmybody na Instagram-u kako bi stvorila inkluzivnu, pozitivnu zajednicu za svakoga ko se ikada osjećao otuđen zbog svog izgleda.

Možda vam bude interesantno: Mitovi o izgledu u koje trebate prestati vjerovati

Lady Gaga

tijelo

“Ponosna sam na svoje tijelo, a ti bi takođe trebala da budeš ponosna na svoje. Bez obzira ko si i šta radiš. Mogla bih vam dati milion razloga zašto vam to nije potrebno za uspjeh. Budite svoji i budite neumorni. Takvi su pravi šampioni.”

Pjevačica, tekstopisac i glumica Lady Gaga osnovala je fondaciju Born This Way, omladinsku zagovaračku grupu. Ona je glavni zagovornik LGBTQ jednakosti i nedavno je bila otvorena o njenoj borbi protiv fibromialgije. Gaga je takođe bila veoma glasna povodom uklanjanja stigme vezane za probleme mentalnog zdravlja.

Sharon Stone

tijelo

Glumica, model i producent Sharon Stone, najpoznatija po svojoj ulozi u filmu “Basic Instinct”, koristi svoju platformu na društvenim mrežama za borbu protiv starih standarda ljepote.

Možda te zanima
ostrva

Adele

Adele, koja je osvojila nekoliko nagrada Grammy, rekla je da je ponosna što predstavlja većinu žena kada je u pitanju tijelo, dokazujući da postoji više od jednog načina da budete zabavljač.

Hilary Duff

“Moje tijelo mi je dalo najveći poklon u mom životu: Luku, prije 5 godina. Prešla sam 30-u u septembru, a moje tijelo je zdravo i izgleda onako kako treba da izgleda u mojim godinama.

Dame, ponosimo se na ono što imamo i zaustavimo trošenje dragocjenog vremena na dane kada želimo da smo drugačije i bolje.” Hilary sada pokazuje svojim fanovima širom svijeta da čak i poznate ličnosti imaju “mane” poput celulita i strija, a to ih ne sprečava da žive život na najbolji mogući način.

Selena Gomez

tijelo

Kada je pjevačica i glumica Selena Gomez postavila fotografiju u kupaćem kostimu tokom ljeta 2015. godine, mnogi su sebi dali za pravo da komentarišu njenu težinu. Kako im je pjevačica odgovorila?

Sa još nekoliko slika u bikiniju, dokazujući da samopouzdanje dolazi iznutra. Od otkrivanja njene Lupus dijagnoze u 2015. godini, Gomez otvoreno govori o svojoj borbi sa anksioznošću i depresijom i glasno se zalaže za samopomoć i terapiju.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh