Čokoladni kolačići sa zobenim pahuljicama, kikiriki puterom i kokosovim uljem

Avatar photo
čokoladni kolačići

Kolači koji se brzo spremaju i ne peku se, uvijek su dobar izbor kada odlučite da napravite domaće slatkiše. ZdraviJa se potrudila da vam pronađe jako ukusan, a zdrav recept koji će vas sigurno oduševiti. Ovi sirovi čokoladni kolačići od kokosovog ulja u svom sastavu nemaju mliječne proizvode i bez glutena su, tako da ih mogu jesti svi. Pored svega spomenutog, jako ih je jednostavno napraviti! Kada ih probate, shvatićete da su oni savršena kombinacija čokolade i kikiriki putera!

U ZdraviJa magazinu ste već imali priliku da pročitate o tome zašto su kikiriki puter i kokosovo ulje dobri kada je u pitanju vaša ishrana. Takođe, nerijetko ćete u našim receptima pronaći i ovsene pahuljice, jer su upravo one jedan od omiljenih zdravijih sastojaka.

Izuzetno je bitno da izvažete ovas prije nego što počnete sa pravljenjem. Ovas kolaču daje potrebnu teksturu, ali i supstance potrebne jednom organizmu kada je željan nečega slatkog. Ovo je jednostavan kolačić koji je jako hranljiv i ujedno ukusan!

Sastojci:

  • 3 1/2 šolje ovasa
  • 1/2 šolje kokosovog ulja
  • 1/2 šolje kikiriki putera
  • 1/2 šolje bademovog ili drugog mlijeka po izboru
  • 2 šolje kokosovog šećera
  • 1/4 šolje kakao praha
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika arome vanilije

Priprema:

Izvažite ovsene pahuljice i ostavite po strani. Postavite korpice od papira na sto gdje ćete oblikovati kolačiće. U velikoj posudi, spojite kokosovo ulje, kikiriki puter, bademovo mlijeko, kokosov šećer, kakao u prahu i so. Prebacite sve u šerpu i povećajte toplotu na srednji nivo i neprekidno miješajte dok ne dođe do prokuhavanja.

Postavite tajmer na 4 minuta i neprekidno miješajte, obavezno obraćajući pažnju na bočne strane i dno kako vam smjesa ne bi zagorila. Kada se tajmer isključi, uklonite sa šporeta i dodajte vaniliju. Kada se smjesa malo rashladi, dodajte ovas i pazite da sve klice budu obložene čokoladnom masom. Skinite korpice ili poslužite u njima, kako god vam volja. Takođe, jako je bitno da se kolačići rashlade prije jela!

Uživajte u zdravom ali odličnom okusu ovih brzih i jednostavnih čokoladnih koripica i javite nam vaše komentare!

Možda te zanima
Voćni popsi

Recipe and photos by: jaysbakingmecrazy.com

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh