Čokoladni puding od samo četiri sastojka

Avatar photo
puding čokolada avokado

Zbog svog neutralnog okusa i kremaste teksture, avokado je idealna zamjena mlijeku u pravljenju slatkiša poput ovog našeg pudinga od svega četiri sastojka.

Svakodnevnim konzumiranjem avokada, konzumiraćete bogat izvor masnoća, ali bez straha da ćete se udebljati. Masnoće nam sigurno nisu neprijatelj i bez njih ne bismo funkcionirali. Ključ je u odabiru pravih vrsta masnoća, uključujući one koje se nalaze u orasima, maslinovom ulju, ribi i avokadu. Avokado je nježne i mekane teksture, a još i čuva naše zdravlje. Zato ga slobodno konzumirajte i svaki dan ako vam tako odgovara.

Avokado možete pripremati na više načina, u kombinaciji sa slanim, slatkim ili oboje, a razne recepte sa avokadom možete pronaći u rubrici Pravim, magazina ZdraviJa. Mi vam danas predstavljamo recept za zdravi slatkiš zvani čokoladni puding od avokada.

puding čokolada avokado

Da biste pripremili ovaj čokoladni puding ne treba vam dosta vremena, a i veoma je zdrav, tako da bi ga trebalo češće praviti i konzumirati. Recept pogledajte u nastavku teksta.

Sastojci:

  • 3 velika zrela avokada
  • 5 supenih kašika kokosovog mlijeka
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 4 kašike kakao praha

Priprema:

Za ovaj veganski puding vam nije potrebno mnogo utrošenog vremena za pripremu! Potrebno je da u blender stavite očišćeni avokado, kokosovo mlijeko, javorov sirup te kakao u prahu. Blendajte pola minute i imate spreman puding! Savjet je da puding stavite u posudu za serviranje te da ostavite u frižider na pola sata da se ohladi.

Možda te zanima
niskoglikemijska i low carb dijeta

Uživajte!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh