Da li te praksa srećne djevojke može učiniti zaista srećnom?

Avatar photo
sindrom srećne djevojke

Proljeće je na pragu, ZdraviJa vas podsjeća da sumnja u sebe i manjak samopouzdanja nisu na našoj listi prioriteta! Rad na sebi neiscrpan je izvor energije, ali nekada, sa dozom nepovjerenja, pokušavamo da pribjegnemo metodama manifestacije. Možda ste već čuli za sindrom srećne djevojke, a da li znate o čemu se zapravo radi? Ovaj sindrom oslanja se na kombinaciju zakona privlačenja i zakona pretpostavke. Prema zakonu privlačenja smatra se da pozitivno razmišljanje privlači pozitivne ishode, dok drugi zakon kaže da je ono što pretpostavljamo u stvari istina i da to postaje stvarnost.

sindrom srećne djevojke
@pinterest

Pročitajte i ovo: Jesen je savršeno godišnje doba da manifestujete svoj život iz snova – evo zašto

Optimizam i pozitivno razmišljanje mogu nam pomoći da poboljšamo naše samopouzdanje i mentalno zdravlje. Postoje određene komponente sindroma srećne devojke koje nam mogu pomoći da njegujemo pozitivan način razmišljanja. Upravo su manifestacija i pozitivne afirmacije dvije takve komponente.

Kod primjene ovih misaonih vježbi važno je da svoju energiju fokusiramo na ono što želimo, ali isto tako i da koristimo pozitivan jezik u sadašnjem vremenu, vjerujemo u to, ali ZdraviJa napominje da ne isključujete ni primijenjeni rad jer je i on takođe dio procesa.

Osim naše lične percepcije i načina na koji sebe doživljavamo, moramo biti svjesni da postoje i drugi faktori koji utiču na našu sreću, te da manifestovanje nije jedini i ključni faktor koji će nam pomoći da se izdignemo iz određene situacije. Ono je tu samo da nam pruži vjetar u leđa, a rad na sebi i prihvatanje emocija, kako pozitivnih tako i negativnih, grade naš uspjeh i ličnost.

srećne djevojke
@pinterest

Na kraju, želimo da se uvjerimo da ovom manifestacijom nećemo sebe dovesti u okruženje toksične pozitivnosti, jer u vremenu kakvo je danas postoji ogroman pritisak da ostanemo pozitivni. Upravo zato, važna je svijest o prihvatanju niza emocija, prepoznavanje prednosti pozitivnog stava ali u isto vrijeme i normalizacija negativnih osjećanja.

Možda te zanima
cigare stetnost

Praksa zahvalnosti je nešto što vam savjetujemo iznad svega, jer nekada kao da nam je potreban podsjetnik da se ništa u životu ne podrazumijeva. Zahvalite se na svemu što imate, sve u čemu uživate, čak i nesvjesno. Uočićete koliko je “sitnica koje život znače”. Cijenite ih i volite svaki dan.

Možda će vas zanimati: Kako da se riješite negativnih misli i samokritičnosti

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh