Dobro jutro, mila sa Ernom Saljević

Avatar photo

Dobro jutro, mila. Smatramo da je to najbolji način da započnemo ovaj tekst, jer jutrom se sve rađa: Nove ideje, prilike, prve poruke voljenih osoba, prva kafa, prvi sati kada birate da li ćete stajati u mjestu ili graditi svoj život do briljantnosti. Kažu da je 60% života sudbina, hajde da ovih 40% pretvorimo u sitne ali dinamitne postotke koji će igrati u vašu korist.

Baš o ovome gore navedenom, o motivaciji, o onim prvim koracima, i stepenicima na koje smo se spotakli govori u svom prvom podcastu Erna Saljević, svima poznata kao Diva is back.

Novinarka, komunikologinja, influenser, ili kreator sadržaja na društvenim mrežama, divna dama podjelila je sa nama svoje slatko i gorko iskustvo karijere.

Posao je tu, sve cvjeta, dobre stvari su u planu i čeka se vrijeme za njihovo ostvarenje. I onda, desi se 2020. godina. Od tog momenta sve se mijenja. Sada govorimo o ovom gorkom iskustvu. Stotine otpuštenih radnika, upiti za „kako dalje u životu“ i ono najbrojnije kad će kraj svega. Istu ogrebotinu na koži je osjetila i Erna, součila se sa istom, oplakala je dobrih pola sata i istog momenta krenula u rješenje. I ne, nije znala hoće li upaliti. Ali je krenula.

Možda te zanima
Komunikacija

Valjda je bit svega u svemu da nikada ne odustajemo, da padove posmatramo kao lekcije a rješenja povučemo iz dobrog osjećaja, instinkta i srca. Da ne kažemo na blef.

Motivacioni podcast i mnogo više od toga, pouke iz iskustva i nesebične savjete Erne, možete pratiti putem YouTube-a, Spotify-a, Deezer-a, Apple i Google Podcast-a.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh