Now Reading
Doživite magiju Irske na avanturistički način

Doživite magiju Irske na avanturistički način

magiju irske irska dvorac priroda avantura

Irska je prelijepa zemlja koju mnogi stavljaju na drugo mjesto kada su u pitanju putovanja. Čak i oni koji se odluče na putovanje u Irsku, uvijek biraju da svoj odmor provedu u Dablinu. Dablin je sjajna destinacija, kao i London, ali Irska ima zaista mnogo toga drugog da ponudi. ZdraviJa izdvaja nekoliko stvari koje biste trebali vidjeti ili uraditi u Irskoj. Predlažemo vam da doživite magiju Irske na avanturistički način.

Upijajte kulturu u Cork-u

Dablin može biti rodno mjesto književnih velikana kao što su James Joyce, Oscar Wilde i W.B. Yeats, ali kada je riječ o kulturnim žarištima i uspješnim festivalima, Cork je jak konkurent. Istražite gradske vodene puteve i upečatljive gotičke ulice i naići ćete na beskonačni niz umjetničkih galerija, muzeja i pozorišta. Preporučujemo da posjetite istorijsku galeriju Lavit pre nego što odete na večernju predstavu u “Opera House” pozorišta u Corku.

Festivalska sezona

Svi znamo da je pivo Guinness “must” prilikom posjete Irskoj, ali ima još mnogo toga drugog u pivarskom naslijeđu zemlje od ovog svjetski poznatog pića. Rezervišite svoje putovanje tako da u Dablinu budete za vrijeme legendarnog festivala piva u septembru, kako biste uživali u odmoru koji uključuje lokalne pivare, narodnu muziku i domaću hranu.

irska pitovanjeGledanje zvijezda u oblasti Armagh

Malo izvan utabane staze, Planetarij u oblasti Armagh će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz naš ogromni planetarni sistem. Izgubite se u panoramskoj projekciji zvijezda koja nadahnjuje, i naučite više o svemiru u kojem živimo kroz fantastičnu izložbu “Od Zemlje do rada”.

irska avantura
@Purple Peak Adventures Photography

Aktivni avanturistički odmori

Izvanredni MacGillycuddy’s Reeks čine najviši planinski masiv u zemlji, gdje ćete pronaći planinarske staze uz zapanjujuću pozadinu velikih zelenih brda. Ako su sportovi na vodi “vaša stvar”, možete posjetiti škole ronjenja ili se zabaviti u nevjerovatno ugodnom sportu kog zovu ”snorkellinga” u okrugu Monaghan.

See Also

Romantika u mjestu Kildare

Za čarobni bijeg par, ništa ne može pobijediti mirni šumoviti krajolik irskog Kildarea. Ova oblast nudi veliki izbor prelijepih dvoraca i šetnji u prirodi, uključujući i kraljevski park “Walled Garden”, dragulj iz 18. vijeka koji asocira na one opisane u romanima Jane Austen. Ovdje takođe možete uživati u konjskim trkama i trkama pasa, po kojima je Irska poznata.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Scroll To Top