Doživite magiju Irske na avanturistički način

Avatar photo
magiju irske irska dvorac priroda avantura

Irska je prelijepa zemlja koju mnogi stavljaju na drugo mjesto kada su u pitanju putovanja. Čak i oni koji se odluče na putovanje u Irsku, uvijek biraju da svoj odmor provedu u Dablinu. Dablin je sjajna destinacija, kao i London, ali Irska ima zaista mnogo toga drugog da ponudi. ZdraviJa izdvaja nekoliko stvari koje biste trebali vidjeti ili uraditi u Irskoj. Predlažemo vam da doživite magiju Irske na avanturistički način.

Upijajte kulturu u Cork-u

Dablin može biti rodno mjesto književnih velikana kao što su James Joyce, Oscar Wilde i W.B. Yeats, ali kada je riječ o kulturnim žarištima i uspješnim festivalima, Cork je jak konkurent. Istražite gradske vodene puteve i upečatljive gotičke ulice i naići ćete na beskonačni niz umjetničkih galerija, muzeja i pozorišta. Preporučujemo da posjetite istorijsku galeriju Lavit pre nego što odete na večernju predstavu u “Opera House” pozorišta u Corku.

Festivalska sezona

Svi znamo da je pivo Guinness “must” prilikom posjete Irskoj, ali ima još mnogo toga drugog u pivarskom naslijeđu zemlje od ovog svjetski poznatog pića. Rezervišite svoje putovanje tako da u Dablinu budete za vrijeme legendarnog festivala piva u septembru, kako biste uživali u odmoru koji uključuje lokalne pivare, narodnu muziku i domaću hranu.

irska pitovanjeGledanje zvijezda u oblasti Armagh

Malo izvan utabane staze, Planetarij u oblasti Armagh će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz naš ogromni planetarni sistem. Izgubite se u panoramskoj projekciji zvijezda koja nadahnjuje, i naučite više o svemiru u kojem živimo kroz fantastičnu izložbu “Od Zemlje do rada”.

irska avantura
@Purple Peak Adventures Photography

Aktivni avanturistički odmori

Izvanredni MacGillycuddy's Reeks čine najviši planinski masiv u zemlji, gdje ćete pronaći planinarske staze uz zapanjujuću pozadinu velikih zelenih brda. Ako su sportovi na vodi “vaša stvar”, možete posjetiti škole ronjenja ili se zabaviti u nevjerovatno ugodnom sportu kog zovu ”snorkellinga” u okrugu Monaghan.

Možda te zanima

Romantika u mjestu Kildare

Za čarobni bijeg par, ništa ne može pobijediti mirni šumoviti krajolik irskog Kildarea. Ova oblast nudi veliki izbor prelijepih dvoraca i šetnji u prirodi, uključujući i kraljevski park “Walled Garden”, dragulj iz 18. vijeka koji asocira na one opisane u romanima Jane Austen. Ovdje takođe možete uživati u konjskim trkama i trkama pasa, po kojima je Irska poznata.

 

© 2023 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Povratak na vrh