Evo kako možete da ojačate svoj imunitet

Avatar photo

Sa promjenom godišnjeg doba i naglim zahlađenjem, dešava se da i naš imuni sistem oslabi. Upravo zbog toga moramo da pripazimo na naše zdravlje, te povećamo unos voća, povrća kao i suplemenata neophodnih za jačanje imunog sistema i samog organizma.

Jedan od preparata koji bismo mi izdvojili kao neophodan za jesen je zapravo ImunoBeta glukan sirup.

Od čega se sastoji ImunoBeta glukan sirup?

Ovaj sirup u svom sastavu sadrži beta-D-glukan izolovan iz gljive bukovače (Pleurotus ostreatus), te vitamin C. U izgradnji imuniteta, kroz veliki broj sprovedenih ispitivanja i studija, najbolje rezultate dao je upravo beta-D-glukan koji stimulacijom imunskog sistema, doprinosi zaštiti od različitih infekcija.

Preporučuje se njegova primjena ne samo preventivno, nego i u slučaju već postavljenih dijagnoza, kada on deluje protivupalno, sprečavajući komplikaciju ili dalje napredovanje postojeće infekcije, ubrzavajući oporavak i smanjujući mogućnost vraćanja infekcije.

Ko treba da koristi ovaj preparat?

ImunoBeta glukan sirup se preporučuje kod stanja oslabljenog imuniteta, kod čestih infekcija respiratornog trakta i hroničnih upala, a povoljno djeluje i na smanjenje nivoa holesterola i normalizovanje glikemije (smanjuje nivo šećera u krvi).

Beta-D-glukan sadržan u proizvodu djeluje i tako što potencira efekte probiotika u regulaciji crijevne flore, ublažava  simptome koji prate alergijske reakcije i pomaže kod stanja hroničnog umora i iscrpljenosti. Dodatak vitamina C, kao prirodnog antioksidansa, doprinosi blagodetnom djelovanju proizvoda na opšte zdravlje. Više o vitaminu C pročitajte ovdje.

Važno je napomenuti da komforno doziranje i lijep ukus omogućavaju primjenu ImunoBeta B-glukan sirupa i kod djece starije od jedne godine.

Takođe, važno je znati da se ovaj sirup koristi kao pomoć kod:

  • stanja oslabljenog imuniteta
  • virusnih i bakterijskih infekcija
  • pojačanog stresa, umora i iscrpljenosti

Ako smatrate da treba da popravite svoj imuni sistem, te pripremite organizam za hladnije dane.

Možda te zanima
kako ubrzati metabolizam

Zanimljivost:

Rađena je klinička studija za ImunoBeta glukan sirup kod djece prosječne starosti šest godina gdje su ispitanici bili mališani sa prisutnim ili učestalim respiratornim infekcijama, upalom uha, ždrijela ili krajnika, i ona je pokazala odlične rezultate, čak 86% roditelja u anketi nakon studije je ocijenilo da vidi značajno poboljšanje zdravlja kod svoje djece.

U toku uzimanja preparata i mjesec dana po prestanku uzimanja, kod 77% djece je smanjeno odsustvo iz kolektiva, dok je kod 72% djece primijećeno da su respiratorne infekcije smanjene i sa blažim i kratkotrajnijim simptomima. Ni u jednom slučaju nisu zabilježeni neželjeni efekti.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh