Evo šta slavne osobe rade kako bi imale blistavu kožu

Avatar photo
slavne osobe njega koze lica blistavost slavni

Ukoliko ste oduvijek željeli da imate blistavu i privlačnu kožu poput slavnih osoba sa crvenih tepiha, ne morate da potrošite cijelo malo bogatstvo na skupe kozmetičke tretmane. ZdraviJa vam u nastavku donosi nekoliko trikova kojima se služe slavne osobe, kako bi im koža uvijek izgledala zdravo i besprijekorno.

Držite kreme u frižideru

Frižider čuva vašu hranu svježom, ali isto tako zadržava svježinu vaših kozmetičkih proizvoda. Hladnije temperature omogućuju duže trajanje proizvoda (pogotovo ako su kreme na bazi vode). Osim toga, hladnoća djeluje na smirivanje upale i crvenila kože, a pogodna je i za suhu kožu. Zato svoje kreme za oči, hidratantne i noćne kreme odložite u frižider. Ovo je veoma jednostavan trik, a ipak pomaže vašoj koži da zablista.

Eksperimentišite sa suhim četkanjem

Suho četkanje je nedavno postalo popularno među holivudskom elitom. Srećom, nije riječ samo o trendu. Ovaj wellness postupak pomaže ljuštenju kože i smanjenju celulita, a pospješuje i cirkulaciju, ostavljajući kožu sjajnom i zdravom. Takođe, suho četkanje poboljšava probavu, smanjuje stres i podstiče detoksikaciju i pravilan rad bubrega.

krema njaga rutina kozaNe preskačite jutarnju i noćnu rutinu

Sve poznate ličnosti znaju da je brzinsko pranje lica i nenanošenje hidratantne kreme veliki gubitak po kožu. Idealna noćna rutina je: skidanje šminke, čišćenje, toner, serum, noćna krema, ulje. Jutarnja rutina je slična, ali izostavite ulje.

Pazite na ishranu

Ako želite savršen ten, veoma je važno da vodite računa i o onome što unosite u svoje tijelo putem namirnica. Možda je najjeftiniji savjet za njegu kože da pijete više vode. Gabrielle Union se kune da je to njena tajna za dobru kožu. Što se tiče ishrane, izbacite nezdrave masti, prerađenu hranu i šećere.

Birajte kozmetičke proizvode zbog sastava, ne zbog pakovanja

Vjerovatno svi nailazite na one fancy upakovane kozmetičke proizvode koji uglavnom koštaju više od predviđenog budžeta. Osim visoke cijene, ovi proizvodi sadrže i nevjerovatne sastojke koje možete pronaći u drugim, pristupačnijim proizvodima. Ako postoji skuplji proizvod koji želite da isprobate, pogledajte listu sastojaka da biste identifikovali ključni sastojak. Osim toga, veoma je važno da vodite računa o tome od kojih sastojaka su proizvodi načinjeni. Više o štetnim sastojcima ovih proizvoda pročitajte ovdje.

Možda te zanima
ljeto

Konsultujte dermatologa

Dermatolozi su osobe koji vam najviše mogu pomoći u vašoj borbi za njegovanu i čistu kožu. Ne dijelite sa njima samo zabrinutost o osipu koji vam se nedavno pojavio. Konsultujte ga i povodom preventivnih mjera. On će vas posavjetovati kako da održite kožu čistom. Pitajte koji tip proizvoda je najbolji za vas ili da vam preporuči neki poseban tretman koji će vam pomoći.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći u vašoj svakodnevnoj rutini čišćenja i njegovanja kože sve do blistavosti kakvu ima, recimo, prelijepa manekenka Adriana Lima.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh