Evo šta slavne osobe rade kako bi imale blistavu kožu

Avatar photo
saveti za negu selebritiji

Ukoliko ste oduvek želeli da imate blistavu i privlačnu kožu poput slavnih dama sa crvenih tepiha, ne morate da trošite celo malo bogatstvo na skupe kozmetičke tretmane.

Dovoljno je da pročitate ovaj tekst, jer ZdraviJa vam u nastavku donosi nekoliko trikova kojima se služe slavne osobe, a koji im pomažu da njihova koža uvek izgleda zdravo i besprekorno.

Držite kreme u frižideru

maske za lice

Frižider čuva vašu hranu svežom, ali isto tako čuva svežinu vaših kozmetičkih proizvoda. Hladnije temperature čine da proizvodi duže traju, naročito ako se radi o kremama na bazi vode.

Osim toga, hladnoća deluje na smirivanje upala i crvenila kože, a pogodna je i za suvu kožu. Zato svoje kreme za oči, hidratantne i noćne kreme odložite u frižider. Ovo je veoma jednostavan trik, a ipak pomaže vašoj koži da zablista.

Eksperimentišite sa suvim četkanjem

Suvo četkanje (engl. dry brushing) je nedavno postalo popularno među holivudskom elitom. Srećom, nije reč samo o trendu. Ovaj wellness postupak, koji je osmislio finski lekar Paavo Airola pre 30 godina, pomaže u ljuštenju mrtvih ćelija kože i smanjenju celulita, a pospešuje i cirkulaciju, ostavljajući kožu sjajnom i zdravom.

Takođe, suvo četkanje poboljšava probavu, smanjuje stres, podstiče detoksikaciju i pravilan rad bubrega.

Ne preskačite jutarnju i noćnu rutinu nege kože

pravilna jutarnja rutina

Sve poznate ličnosti znaju da je brzinsko pranje lica i preskakanje hidratantne kreme veoma loše za kožu. Zbog toga je važno da se pridržavate svih koraka jutarnje, odnosno noćne rutine nege kože.

Idealna noćna rutina je: skidanje šminke, čišćenje, toner, serum, noćna krema, ulje. Jutarnja rutina je slična, ali trebalo bi izostaviti ulje.
Pazite na ishranu i hidrirajte se

Ako želite savršen ten, veoma je važno da vodite računa i o onome što unosite u svoje telo putem ishrane. Možda je najjeftiniji savet za negu kože taj da pijete što više vode. Gabrielle Union se kune da je to njena tajna blistave kože. Što se tiče ishrane, izbacite nezdrave masti, prerađenu hranu i šećere.

Kozmetičke proizvode birajte zbog sastava, ne zbog pakovanja

Verovatno svi nailazite na one fancy kozmetičke proizvode koji uglavnom koštaju više od vašeg predviđenog budžeta. Osim visoke cene, ovi proizvodi sadrže i neverovatne sastojke, koje ipak veoma često možete pronaći i u drugim, pristupačnijim proizvodima.
Ako postoji skuplji proizvod koji želite da isprobate, pogledajte njegovu deklaraciju da biste identifikovali ključni sastojak, a zatim potražite slične sastojke među pristupačnijim proizvodima.

Možda te zanima
tamni podocnjaci resenje

Veoma je važno da vodite računa o tome od kojih sastojaka su proizvodi načinjeni, kao i o tome kako koji od njih deluje na vaš tip kože.

Konsultujte se sa dermatologom

skincare nega

Razgovor sa dermatologom je zaista koristan kada je u pitanju nega kože. Oni su stručnjaci koji mogu pružiti personalizovane savete i preporuke kako biste održali kožu zdravom i negovanom.

Pored tretmana za konkretne probleme poput osipa ili akni, dermatolozi mogu pružiti i savete o preventivnim merama koje možete preduzeti kako biste sprečili nastanak određenih problema u budućnosti.

Koristite kreme sa zaštitnim faktorom tokom cele godine

Zaštita kože od štetnih sunčevih zraka je veoma važna za njeno zdravlje i izgled. Slavne osobe znaju važnost redovne primene SPF faktora. Na ovaj način se koža štiti od oštećenja izazvanih UV zračenjem, što može dovesti do preranog starenja kože, hiperpigmentacije i povećanog rizika od raka kože.

Stoga, ne zaboravite redovno nanositi kremu sa zaštitnim faktorom, čak i tokom oblačnih dana ili zimskih meseci.
Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći u vašoj svakodnevnoj rutini čišćenja i negovanja kože. Za dodatne savete, čitajte tekstove iz naše rubrike NEGUJEM SE.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh