Famous Friday sa Božom Vrećom

Avatar photo
bozo vreco božom vrećom pjevač sevdah

Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ovog puta u našem Famous Friday kutku ugostili izuzetno inspirativnog umjetnika, čovjeka koji nesebično daje ljubav, ali i uživa da je dobija. Za sebe kaže da živi život po svom savršenom scenariju koji je oduvijek zamišljao, ali i vrijedno radio da ostvari gotovo sve svoje snove. Riječ je, naravno, o Boži Vreći koji je u intervjuu za ZdraviJa magazin ispričao kako se hrani, otkrio kako vježba, da li se i kako odmara, te šta voli da čita. Čovjek koji svojim glasom uspijeva da dodirne one najskrivenije i najljepše emocije, a vjerujemo da ćete uživati čitajući šta je to sve podijelio sa nama. Uživajte u intervjuu sa Božom Vrećom!

ZdraviJa: Pripremajući ovaj razgovor, „uhvatili“ smo vas na turneji po SAD. Recite nam, koliko su zapravo putovanja i upoznavanja različitih kultura dragocjeni za jednog umjetnika kao što ste vi, koji upravo iz kulture, tradicije i običaja i stvara svoju muziku?

Božo Vrećo: Obožavam putovati i svako putovanje je za mene inspiracija za sve što stvaram: za pisanje i moje knjige, stil i modnu liniju sa mojim imenom, a najviše od svega za moju muziku kojoj je sve podređeno. Obožavam zapravo kontraste, arhitekturu i kao arheolog istoriju, pa u svemu tome što zapažam ja formiram sopstvenu sliku o tom gradu. Kroz zvuke, boje i oblike koje zapažam zapravo formiram i svoj makrosvijet i sebe u njemu.

U New Yorku bih mogao živjeti jer me potpuno fascinirao. Moj Broadwayski koncert je bio oda ljubavi i savršena emocija. Ne mogu niti opisati koliko me jako i koliko duboko ljudi vole.

ZdraviJa: Koji grad vas je najviše osvojio da biste poželjeli da mu se vratite i zbog čega? A koji vam je onako potajna želja, kao neostvareno putovanje?

bozo vreco pjevac sevdalinka njujorkBožo Vrećo: New York, kao što rekoh, je mjesto u kome se sigurno pronalazim i osjećam kao doma. U Evropi su to Pariz, Berlin i Madrid. Još uvijek nisam bio u Maroku, a Kazablanka je nešto što ću posjetiti iduće godine i snimiti spot tamo.

ZdraviJa: Kada nastupate sigurno vam je potreban mir u duši kako biste svoju umjetničku energiju u potpunosti prenijeli na publiku. Na koji način pronalazite sebe i mir u duši? Šta vam u tome najviše pomaže?

Božo Vrećo: Uvijek sam u potpunoj harmoniji i više nemam te oscilacije. Mir ne pronalazite drugdje, mir nosite u sebi, ma gdje da ste. Živim ovaj trenutak sada bez osvrtanja na prošlost i previše fantaziranja o budućnosti. Moji snovi se ostvaruju jer vrijedno radim na njima. Za sve što sam želio morao sam se izboriti i zahvalan sam na toj životnoj lekciji. Okružujem se često prirodom, prijateljima, vjernom publikom i generalno ljubavlju. Ja sam Ljubav i sa puno ljubavi i prilazim ljudima i svakoj situaciji u kojoj se trebam obreti na bilo koji način.

ZdraviJa: Koliko je pozitivan način razmišljanja bitan za uspjeh u poslu, ali i u privatnom životu?

Božo Vrećo: Krucijalno bitan. Pozitivnom mišlju vi prizivate samo dobro, a negativnim mislima samo loše. Uvijek sam entuzijast i vjerujem u sebe, svoj rad, odnose s ljudima, iskren sam, ljubav mi je vodilja i imam puno razumijevanja i strpljenja za sve što dolazi i prolazi kroz moj život. Tek tada se snovi ostvaruju, bez pritiska i bez odustajanja i sumnje da će se lijepe stvari desiti.

ZdraviJa: Koliko vam je bitan zdrav način života, a upravo zbog energije koja vam je potrebna kako biste stvarali i nastupali?

bozo vrecoBožo Vrećo: Hranim se zdravo. Kada sam doma ja nemam frižider i ništa ne zamrzavam. Jedem samo ono što skuham tog trenutka, sa tržnice: voće, povrće, ribu i puno proteina. Jedem tačno koliko mom tijelu treba: 150 gr. UH, 50-60 gr. masti i proteina uvijek i više no što trebam dnevno, oko 120-150 gr. Ne jedem slatkiše i hljeb, puno i brzo hodam i pijem puno tečnosti.

ZdraviJa: Pored „treninga“ uma, bitan je i onaj fizički. Kako vi održavate svoju kondiciju? Imate li neku rutinu vježbanja ili se bavite nekim sportom?

Božo Vrećo: Imam svog fitness trenera koji vrijedno radi sa mnom na mom tijelu. Fokus je uvijek na stomaku, pa su i vježbe prilagođene svakom dijelu tijela posebno.

Obožavam kad moj dan počne vježbanjem u 7 do 8:30 i onda sam spreman cijeli dan neumorno raditi. Tjelovježba jača i um i pozitivno utiče na sve, na raspoloženje i zdravlje u cjelini.

ZdraviJa: Šta je to što najviše volite da jedete, ali i kuvate? Možete li s nama podijeliti jedan svoj zdravi recept za, recimo, doručak za energičan početak dana?

Božo Vrećo: Ja vam jedem astronautsku hranu. Za doručak je uvijek sve izmiksano. Baza je špinat, supena kašika kikiriki putera, banana, sojino mlijeko 250 ml, godji bobice dvije male kašičice, whey protein, mjerica, zobene granule dvije supene kašike i stavim kašiku lanenog sjemena. Sve se izmiksa i to popijem. To mi tako prija. Varijacija je puno ali gledam da uzimam svega baš koliko mi treba.

ZdraviJa: Kako uspijevate spojiti posao, zdrav način života i odmaranje? Kako u stvari izgleda vaš jedan dan?

Možda te zanima
milena buđevac

bozo vreco sevdahBožo Vrećo: Ja sam radoholik i hiperaktivan, užasno brz i teško me je pratiti. Radim tri posla odjednom i sve stižem jer sam tako navikao. Drugima je to neobično, no mene rad toliko ispunjava da ja zapravo ni ne znam odmarati. Bude mi dosadno poslije tri dana leškarenja. Volim da se krećem, da pišem, sređujem stan, da fotografišem, uživam u svojim koncertima, da puno putujem i letim, kuham, da čitam… Zapravo, ja živim sve ono o čemu sam nekada maštao i gledao na filmovima. Moj život je moj savršen scenarij.

ZdraviJa: Koji je vaš životni moto?

Božo Vrećo: Budi svoj, istrajan u namjeri do cilja, ispunjen ljubavlju i dobar čovjek i sve  što zamisliš, ostvariće se.

ZdraviJa: Publika s nestrpljenjem čeka vašu novu knjigu. Kada ćemo je moći potražiti na policama knjižara?

Božo Vrećo: Početkom iduće godine, taman uz Božić i nadam se divne pahuljice snijega.

ZdraviJa: Koju knjigu trenutno čitate? Koje biste preporučili čitaocima ZdraviJe, a sa tematikom motivacije i pozitivnog načina razmišljanja?

Božo Vrećo: Čitam Hemona i Jergovića. Obojicu jako volim i preporučujem. Uvijek kupujem bar tri knjige na putovanjima, obično na engleskom jer tako radim i na snaženju jezika, pa su to opet dvije stvari koje radim istovremeno.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh