Now Reading
Grickalice koje su odlične za vaš organizam

Grickalice koje su odlične za vaš organizam

grickalice koje su dobre za vaš organizam

Kada kažemo grickalice, većina nas pomisli na nezdravu i prerađenu hranu ili slatkiše pune šećera. Međutim, grickalice itekako možete učiniti zdravima, ali i izuzetno korisnim za vaš organizam.

ZdraviJa se potrudila da pronađekoje su to zdrave i ukusne grickalice koje možete ponijeti na posao ili fakultet, kako ne biste došli u iskušenje da jedete nezdravu prerađenu hranu kada osjetite glad između obroka.

Celer sa maslacem od badema i cimetom

Celer je probiotik, što znači da njegovim konzumiranjem možete podstaći rast dobrih bakterija u crijevima. Za dodatak proteina dodajte bademov maslac i pospite cimetom da biste smanjili nivo šećera u krvi.

Mafini sa kurkumom

mafini kurkumaIako ćete morati da ih pripremite unaprijed, anti-inflamatorna svojstva kurkume čine ove ukusne mafine vrijednim truda. Ovaj sjajni začin podstiče probavu, a recept za zdrave mafine, u koji ćete ubaciti i kurkumu, potražite u našoj rubrici Pravim.

Kefir sa šumskim voćem

kefir jogurt botovnice sumsko voceIzaberite običnu, punomasnu verziju (da ograničite višak šećera) i uživajte u svim probioticima koje kefir nudi. Dodajte malo šumskog voća i pomiješajte sa orašastim plodovima koje volite, kako biste u ovu zdravu grickalicu dodali probiotička vlakna.

Slatki krompir sa ghee maslacem

batatIspecite slatki krompir u rerni, te na vrh stavite malo ghee maslaca ili bilo kojeg drugog zdravog putera. Ghee maslac je zdrav izvor anti-inflamatornih masti, a vlakna u slatkom krompiru mogu pomoći u uklanjanju toksina iz vašeg tijela.

Banana sa puterom od badema

Jednostavana, brza i snažana prebiotička grickalica. Isijecite banane i dodajte kašiku bademovog putera da biste bili siti do sljedećeg obroka. Dodajte malo svježeg đumbira za dodatno anti-inflamatorno dejstvo vaše zdrave grickalice.

See Also

puter badem maslac organski siroviOve sjajne ideje za brze i lake grickalice će vas sigurno inspirisati da već danas isplanirate svoje obroke koje ćete nositi na posao ili fakultet. Planiranje obroka i priprema istih kod kuće je odličan način da pojedete zdrav obrok ili međuobrok i tako odolite iskušenju da svratite do prve pekare.

Živite zdravo i hranite se zdravo uz ZdraviJa savjete i recepte!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Scroll To Top