Hobiji koji će vas opustiti i probuditi kreativnost

Avatar photo

Ako vam se ikada desilo da recimo izaberete da odete u određeni restoran samo zbog njegovog privlačnog enterijera, ili prazan rokovnik uvijek iscrtate na sebi svojstven i organizovan način, ili ste ipak jedna od onih koju prijateljice uvijek zovu za savjet šta da obuku u određenoj prilici – potreban vam je hobi.

ZdraviJa vam u ovom tekstu donosi prijedloge nekoliko interesantnih hobija koji bi mogli da vam „utaže žeđ“ za kreativnim izražajem.

Dekorišite dom iz snova

Uz beskrajne mogućnosti, možete kreirati svoj budući dom tako što ćete skicirati namještaj i sobe. To mogu biti i praktični planovi za prepravljanje trenutnog stana ili doma. Iznesite temu i pogledajte svoje stvari da biste vidjeli da li neke od vaših stvari imaju specifičnu temu koju treba pratiti. Prepravljanje vaše trenutne sobe može biti jeftino ako probudite tog malog kreativca u sebi.

Kreirajte bullet journal

Ako ste praktična osoba, onda je ovo pravi hobi za vas. Planiranje vašeg dana na papiru je mnogo efikasnije od bilo kog elektronskog uređaja – naročito ako izgleda lijepo. Vođenje dnevnika, odnosno planiranje svih vaših obaveza, odmora, pisanje liste knjiga koje želite da pročitate i svih drugih stvari koje vam padnu na pamet, je veoma koristan i opuštajući hobi. A zadnjih godina je veoma popularan na društvenim mrežama gdje možete pronaći bezbroj ideja za inspiraciju, ili čak pokušate da vi budete inspiracija drugima. Kreativnost je beskrajna. A kako napraviti bullet journal, čitajte na ovom linku.

Napravite magiju polimernom glinom

Ovaj hobi bi mogao probuditi pravog umjetnika u vama. Slično igranju sa tijestom, polimernom glinom možete kreirati unikatan nakit, figurice i sve drugo što iz mašte možete pretočiti u stvarnost. Mnogi prodaju svoje kreacije online, na veb stranicama poput Etsy, pa ovaj hobi može biti izuzetno unosan.

Možda te zanima
detoks posle praznika

Estetika hrane

Vjerovatno ne postoji osoba koja ne voli lijepo aranžiranu hranu. Ako ste i vi jedan od onih koji uživaju u lijepo spremljenoj, ali i aranžiranoj hrani, mogli bi razmisliti o hobiju fotografisanja hrane i dijeljenja tih sadržaja na društvenim mrežama. Iznenadićete se koliko je u stvari zaljubljenika u ovaj kreativni hobi.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh