Now Reading
Idealne knjige za odmor ovog ljeta

Idealne knjige za odmor ovog ljeta

Ljeto nije potpuno bez prave knjige za odmaranje na plaži. Zato smo za vas pripremili nekoliko odličnih naslova koji vam mogu praviti društvo ovog ljeta. Poigrali smo se različitim žanrovima pa je tu fikcija, ali i knjige well-being tipa za kojima će mnogi posegnuti za vrijeme godišnjih odmora.

Sve što znam o ljubavi, Doli Olderton

Ludo zabavna, ali ponekad i dirljiva do suza, posvećena izlaženju nakraj sa svim vrstama ljubavi koje vas usput snađu, vrcava, puna duha, topline i humora, Sve što znam o ljubavi prepliće lične ispovjesti sa satiričnim zapažanjima, kratkim podsjetnicima, receptima za slasna jela i raznim vinjetama u kojima će djelić sebe prepoznati žene svih životnih doba – i pritom će se smejati sve dok ne padnu sa stolice.

„Knjiga koju ćemo poklanjati svim prijateljicama da pročitaju i koja liječi slomljena srca. Doli Olderton doživljavate ujedno kao najbolju drugaricu i stariju sestru, a stranice napisane njenom rukom obavijaju vas kao topli zagrljaj.“ Evening Standard

Krug, Dejv Eders

Zastrašujuća vizija budućnosti u kojoj privatnost nestaje pod nadzorom digitalnih tehnologija.

Došla je nova era otvorenosti i duha zajednice. Krug stvara novi svijet, u kojem nema zločina, gdje svi znaju sve jedni o drugima, gdje je vaš život otvorena knjiga, svijet bez tajni, bez zavisti i zla. Ali ako želite da budete sami – pazite se. Čovječanstvo želi da vas prigrli i neće se zaustaviti ni pred čim. Uostalom, ako ne radite ništa loše, zašto biste uopšte morali da se krijete?

Roman lidera novog talasa američke literature, koji su kritičari nazvali „savremenom 1984“, Krug je inteligentan, duhovit i zastrašujuće relevantan roman koji postavlja pitanja o našem sjećanju, istoriji, privatnosti, demokratiji i granicama ljudskog znanja.

E, zabole me, Mark Manson

Kako da živite dobar život, nasuprot onom što vam se preporučuje.

Decenijama nam govore kako je pozitivno razmišljanje ključ srećnog, ispunjenog i bogatog života. „E, zabole me za pozitivno razmišljanje“, kaže Mark Manson, superstar blogerske scene. „Da budemo iskreni to tupljenje je neopevana budalaština i to mora da bude jasno“, kaže autor. On nam bez pardona predstavlja osvježavajuću, jednostavnu istinu koja nam danas svima tako nedostaje. E, zabole me je njegov protivotrov za sva ona zašećerena budi-pozitivan-dobro-se-osećaj učenja koja su inficirala moderno društvo i pokvarila čitave generacije.

Ljudska bića su nesavršena i ograničena, „ne mogu baš svi da budu izvanredni, u društvu postoje pobjednici i gubitnici, a to ponekad nije fer i nije vaša greška“. Manson nas savjetuje da upoznamo svoja ograničenja i prihvatimo ih. Jednom kada prihvatimo naše strahove i nesigurnosti, kada prestanemo da izbegavamo bolne istine, možemo da pronađemo smisao u onome što radimo.

See Also
biljke za čist vazduh

Opet on, Timur Vermus

Šta bi Adolf Hitler danas još mogao da učini? Ova gorka satira pokušava to jednostavno da isproba, tako što ga ponovo budi u današnjem Berlinu.

Ona nas već od prve stranice tako bolono pogađa, jer je njen protagonist pravi Hitler. Ne onaj komični Hitler sa televizije, ni onaj holivudski nasilnik, već čovjek od krvi i mesa koji svoju okolinu analizira na svoj način. Koji munjevitom brzinom i nadasve oštroumno zapaža ljudske slabosti. Koji nepogrešivo slijedi svoju bizarnu logiku, koji je zadrt, ali ne i lud.

Ova knjiga o putovanju Adolfa Hitlera sa puste poljane u središtu Berlina, preko kioska i turskog servisa za hemijsko čišćenje, pa sve do njemačke televizije, predstavlja pravi užitak koji čitaoce ostavlja bez daha. Ona je pakosna koliko i perfidna jer čitalac samog sebe zatekne kako se sve manje smije Hitleru i počinje da se smije s njim. Smijati se s Hitlerom – da li je to u redu? Da li se to smije? Otkrijte sami.

Đavo pobjeđuje na Vimbldonu, Lorin Vajsberger

Da li biste bili spremni da sklopite pakt sa đavolom? Šarlot Čarli Silver je oduvijek bila dobra djevojka. Bijela suknjica, patike i reket: to je, manje ili više, njena uniforma još od kada je izašla iz pelena. Nema ni dvadeset godina, a već je jedna od najvećih nada svjetskog tenisa. Međutim, tokom jednog meča na Vimbldonu doživeće ozbiljnu povredu, a svi njeni snovi raspršiće se u trenu.
Neodoljivo duhovita priča prepuna nezaboravnih likova, zabavan pogled na glamurozan svijet tenisa.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Scroll To Top