Igre bez granica ispunile očekivanja preko 400 mališana

Avatar photo
igre bez granica

Uzbuđenje, smijeh, graja, navijanje, timski i takmičarski duh i sva ispunjena dječija mašta i očekivanja, bila je slika prvih u nizu održanih Igara bez granica. Ovaj događaj, koji je organizovala agencija Konteent Media, na čelu sa direktoricom Natašom Škrbić, okupio je preko 400 takmičara, a dvorana Obilićevo je te nedjelje 9. decembra bila pretijesna da primi sve one radoznale mališane i njihove roditelje koji su pružali nevjerovatnu podršku sa tribina, ali i oko cijelog terena. Igre bez granica su definitivno ispunile očekivanja svih prisutnih.

Vesela gužva je počela da se stvara sat vremena prije početka Igara ispred dvorane, nastavila se na info pultu gdje se dalje prelijevala do volontera koji su formirane timove raspoređivali u dvoranu na njihove pozicije za takmičenje. Uzbuđenje je dostiglo vrhunac kada je označen početak Igara. Uz sjajnu energiju voditelja Peđe Savića i Željke Gajić, nizala se igra za igrom, tim za timom.

igre bez granicaSvi su se oduševili specijalno osmišljenim igrama samo za ovu priliku i trudili se da vjerno prate animatore koji su objašnjavali kako da se igre odigraju: “Luda štafetna perika”, “Mali žapci trkači”, “Balon je plavi i stoji na glavi”, “Brza štipaljka” i “Super spretni poligon”. Navijalo se, bodrilo, zviždalo, skakalo od sreće i nestrpljenja šta će sljedeće da se desi. Posebnu podršku i navijanje cijela dvorana je pružila kada je krenulo takmičenje djece sa poteškoćama u razvoju iz udruženja „Zvjezdice“.

Ništa manje energično nije bilo ni u foajeu, gdje su djeca uživala u različitim kreativnim radionicama za koje su se pobrinuli brojni sponzori Igara bez granica. Prepuni su bili kreativni štandovi, te podrška Vivie, m:tel-a, Pulse-a, 3D BOX-a, Konzilijuma, Hemofarma, Manje, Prointera, Moje apoteke i mnogih drugih. Bila je to zabava za sve generacije, a upravo je to i bio cilj organizatora: da se uz sportsko-zabavne aktivnosti vrate one istinske vrijednosti, kao što su zdrav stil života, timski i takmičarski duh, prijateljstvo i druženje.

igre bez granicaPrve Igre bez granica su završene uz „ludi sportski ples“ u kojem su učestvovali svi takmičari, a pozitivna energija se proširila na cijelu dvoranu, pa su u ritmu zaplesali i roditelji, ali i animatori, volonteri, sponzori i organizatori. Svim učesnicima su uručene specijalno dizajnirane diplome, kao i paketići. Proglašeni su i pobjednici, koji su kući otišli ruku punih poklona, zajedničkom fotografijom i sa pregršt emocija koje su obojene najljepšim emocijama, poput konfeta koje su „ispaljene“ u njihovu čast.

Da je ovo samo početak jedne sjajne manifestacije koja je posvećena djeci, sportu, zdravlju i zdravim stilovima života, potvrđuje i direktorica agencije Konteent Media, Nataša Škrbić.

„Srećni smo što smo kroz Igre bez granica među mališane Banjaluke vratili one prave životne vrijednosti kao što su druženje, sportski i takmičarski duh, te zdrave životne navike. Želim da se zahvalim svim sponzorima koji su nas podržali i bez kojih ne bismo mogli na ovom nivou organizovati manifestaciju. Ovo je samo početak, jer već u narednoj godini planiramo organizovati 10 Igara bez granica širom Republike Srpske, BiH, ali i Srbije“, rekla je Nataša Škrbić.

igre bez granicaGrad Banjaluka je ovaj događaj proglasio događajem od javnog interesa, a manifestaciji je, između ostalih, prisustvovao i Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

“Želio bih da ima što više organizacija koje su zainteresovane da zajedno sa gradom Banjaluka organizuju ovakve manifestacije, da se djeca ponovo vrate sportu i zdravom načinu života”, rekao je on.

ZdraviJa magazin je sa ponosom ponio titulu medijskog sponzora ove sjajne manifestacije, koja nam u 2019. godini donosi brojna nova iznenađenja i uzbuđenja, a uvjerili smo se i da maštu pretvaraju u stvarnost!

igre bez granica

Možda te zanima
doje

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh