„Jaffa Igre bez granica” prvi put stižu u Mostar

Avatar photo
mostar

Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” održaće se 18.10.2019. godine u sportskoj dvorani O.Š. „S.S.Kranjčević” Mostar, od 12 do 16 časova. Na takmičenju će učestvovati oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta kao i oko 100 predškolaca iz Mostara.

Na ovaj način pokazaće svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Mostara, iz udruge „Udruga za Down sindrom-Mostar”, kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

Promocija fizičke aktivnosti

„Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad” – izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić.

Autor sportskog sadržaja „Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

„U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva, jer nam je zdravo odrastanje djece na prvom mjestu”, naglasio je Peđa Savić.

mostar

Šta da očekujete u Mostaru?

U „Igrama” uživaju i roditelji i djeca, a osmijesi na njihovim licima i sreća tokom takmičenja, ali i nakon završetka manifestacije, se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta! Upravo iz ovih razloga, uz manifestaciju su brojni sponzori bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja.

Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica”. Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Istorijat

Prve „Igre bez granica” su održane u Banjoj Luci, u decembru 2018. godine, u dvorani „Obilićevo” i okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje. Po završetku manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organizuju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine.

Nakon Banje Luke, „Igre” su održane u Prnjavoru gdje je učešće uzelo 470 mališana i preko 500 posjetilaca. Potom se najveseliji karavan dječije zabave „preselio” do Tuzle, gdje je preko 380 takmičara i duplo više posjetilaca uživalo u programu koji su organizatori pripremili.

Možda te zanima
djecu

Naredna manifestacija održana je u Bijeljini a zatim u Brčkom na oduševljenje mališana osnovnih škola. Pred sam kraj školske godine „Igre“ su održane u Doboju, a novu školsku godinu „Igre bez granica“ započele su u Trebinju. Do kraja godine manifestacija će se održati u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci.

Dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web sajtu Igara bez granica, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Možda vam bude interesantno: Zdrave školske užine za 5 radnih dana

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh