Jahorina Ultra Trail kao pokretač razvoja ljetne ponude na planini

Avatar photo

Četvrto izdanje međunarodnog takmičenja u trail trčanju „Jahorina Ultra Trail“ (JUT) biće održano od 27. do 29. 07. 2018. godine pod pokroviteljstvom gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića, a u organizaciji planinarskog društva „Javorina”, najavljeno je iz Skupštine grada Istočno Sarajevo.

JUT će se održati na stazama u prirodi koje povezuju Jahorinu, Ravnu planinu, Romaniju i Trebević.

“Grad Istočno Sarajevo je prepoznao JUT kao važan sportsko-turistički događaj u kom vidimo priliku za izuzetnu promociju svih turističkih potencijala i kapaciteta u našem gradu. Kao najveće bh takmičenje u trail trčanju, projekat, njegovi idejni tvorci i organizatori zaslužuju našu podršku. Turistička organizacija Istočnog Sarajeva učestvovaće i operativno i promotivno u realizaciji ovog projekta, a očekujemo da će podršku pružiti i druge institucije”, izjavio je gradonačelnik Vuković.

Ovom prilikom je najavljen i početak promotivne kampanje u okviru koje organizator trke, zajedno sa Turističkom organizacijom Istočnog Sarajeva, Olimpijskim centrom Jahorina, ski centrom Ravna planina i zabavnim parkom Sunnyland pokreće jedinstvenu inicijativu nazvanu „JUT Bloggers Network“.

Riječ je o međunarodnoj mreži blogera-trkača i predstavnika medija koji će objavljujući aktuelnosti u vezi sa trkom na Jahorini, kontinuirano raditi na promociji najvećeg bh takmičenja u trail trčanju te na taj način pomoći da njegovo ovogodišnje izdanje bude najmasovnije do sada.

Svi zainteresovani blogeri-trkači od danas mogu preuzeti promo materijal sa sljedećeg linka te putem svojih medija najaviti naredno izdanje „Jahorina Ultra Traila“. Objavljivanjem teksta, blogeri stiču šansu da kao akreditovani medij dobiju poseban aranžman koji uključuje startni paket za trku po izboru, smještaj na Jahorini te izlete i obilaske Ski centra na Ravnoj planini, zabavnog parka Sunnyland na Trebeviću i Sarajeva.

“Želimo pokazati sve ono zbog čega bi turisti zaljubljenici u prirodu i aktivnosti na otvorenom trebali izabrati Sarajevsko-romanijsku regiju za destinaciju i našu trku kao glavni razlog dolaska. Ove godine sve učesnike trke očekuju besplatni sadržaji kao što su vožnja žičarom i panoramsko razgledanje Jahorine, vožnja ziplajnom na Ravnoj planini i alpine roller coasterom u Sunnylandu na Trebeviću”, objasnila je tokom puštanja promotivnog spota Sanja Kavaz, direktorka trke.

Možda te zanima
prednosticrossfita

Prema riječima Ive Ivkić, izvršne direktorke „Olimpijskog centra Jahorina“, JUT je jedan od njihovih ozbiljnih partnera u razvoju ljetnog turizma na Jahorini.

“Iako je zimska sezona još uvijek u svojoj punoj snazi, uporedo smo počeli da planiramo i razvoj ljetne sezone, a upravo je JUT jedan od njenih glavnih pokretača. Drago nam je što ovo takmičenje stiče jednu ozbiljnu tradiciju i što je svake godine sve bolje organizovano i sa sve većim brojem takmičara koji dolaze iz različitih zamalja širom svijeta. Svi smo danas ovdje s istim ciljevima, a to je da podržimo organizaciju ovogodišnjeg „Jahorina Ultra Traila“ i da budemo što bolji domaćini takmičarima i gostima koji će u tom periodu posjetiti Jahorinu”, zaključila je na kraju Ivkićeva.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh