Kako da kao profesionalac sredite radnu ploču u svojoj kuhinji

Avatar photo

Ako tražite način kako da dodatno ukrasite radnu ploču svoje kuhinje, ovaj post je definitivno za vas. Kuhinju nije dovoljno da samo održavate čistom i lijepom. Najvažnije je da je kuhinja korisna, te da imate dovoljno prostora za pripremu obroka.

Bez obzira koliko prostora imate, bolje je da na radnoj ploči imate što manje stvari. Kako da to postignete, donosimo vam u 10 zanimljivih primjera, a na vama je da odaberete koji vam se sviđa i odgovara obliku i veličini vaše kuhinje.

@hohmydearblog.com

Ako na svojoj ploči držite samo nekoliko stvari kao što su so, biber, sirće i slično, ovaj prijedlog će vam se svidjeti. Sve te sitnice stavite u veću pletenu korpu i vaša kuhinja će izgledati svježije i bogatije.

@lizmarieblog.com

Spužvu i deterdžent za suđe svako drži blizu sudopera. Neko i na prozoru ili direktno na kuhinjskoj ploči. Sjajna alternativa je neki vintage predmet kao što je limena saksija u koju ćete posložiti sve za pranje suđa i uljepšati vašu kuhinju.

Takođe možete koristiti stalak za torte kao policu za začine i druge sitnice. Posebno je lijepo ako je stalak u bojama kuhinje. Praktično a zanimljivo, zar ne?

Dodatne police nikada nisu višak, pogotovo ako su drvene.

@thisoldhouse.com

Stavite i neku biljku u kuhinju. To će unijeti dašak prirode u vašu kuću.

@abowlfulloflemons.net

Žičane korpe su takođe super. U njima možete držati knjige sa receptima.

Uzgajajte sami začinske biljke i učinite svoja jela ukusnijima a kuhinju ljepšom.

Možda te zanima
nervozna

Koristite tegle za čuvanje brašna, šećera, meda i ostalog. To izgleda dosta ljepše od vreća sa istim u vašoj kuhinji, zar ne?

Napravite simpatičan kuhinjski kutak za kafu.

@mittogvaarthjem.blogspot.ba

I daske za sječenje mogu izgledati sjajno!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh