Kako da se spremite za proljećno čišćenje doma?

Avatar photo

Proljeće je iza ugla. Međutim, još je prerano za proljećno čišćenje i ukoliko počnete sad, vjerovatno će kroz nekoliko dana pasti kiša koja donosi prljave podove i mnogo štošta sa sobom. Takođe je nemoguće izbaciti stvari i otarasiti se prašine koja će se u međuvremenu ponovo akumulirati. Umjesto da sada čistite, budite zadovoljni time da se spremate za čišćenje, što je poseban proces. Evo kako da se spremite za proljetno čišćenje i sve što ono uključuje.

Napravite plan

Proljeće je obično puno neočekivanih događaja, praznika i još mnogo toga. Tako da je potrebno da isplanirate vrijeme kada ćete očistiti kuću. Naš prijedlog vam je da to radite u većim vremenskim intervalima. Potrebno je da bude dovoljno toplo kako bi se sve oprano moglo i osušiti. Prođite kroz svoj raspored kako biste pronašli vrijeme u trajanju od najmanje dva sata u komadu i to svaki dan, kako biste uspjeli da spremanje završite u jednoj sedmici. Planiranje će vam pružiti osjećaj da već nešto radite kada je čišćenje u pitanju.

ciscenje spremanje planiranje listaPripremite listu

Napravite spisak svega što želite da spremite, kako biste bili sigurni da ću završiti ovog proljeća. Iako postoje neki zadaci koje znate napamet, jer ih radite svake godine, postoji nekoliko onih koje ne radite uvijek, zato napravite spisak.

Napravite listu pjesama

Volite imati čistu kuću, ali ne volite uvijek čistiti? Muzika sve učini boljim! Upravo sada, kada još ne čistite, napravite spisak vaših omiljenih pjesama, tako da ih imate spremne. Ovako ćete se osjećati srećnije u pogledu čišćenja i nećete odugovlačiti kada je početak čišćenja u pitanju.

ciscenjeNabavite omiljeni pribor

Ne znamo za vas, ali mi znamo tačno koja sredstva za čišćenje želimo koristiti, gdje ih želimo koristiti i kako ćemo ih primjenjivati. Pogodili ste, radi se o prirodnim sredstvima za čišćenje o kojima smo već pisali.

Možda vam se svidi: Trikovi za čišćenje na prirodan način

Možda te zanima

Riješite se svih viškova

Ovo je još jedna tema o kojoj smo često pisali u ZdraviJa magazinu. Stvari koje vam ne trebaju možete pokloniti, prodati, reciklirati, ali ih svakako nemojte baciti.

Zapišite svoja očekivanja

Ovo je jedan od ključnih koraka kada je u pitanju proljećno čišćenje. Prelijepo je zamisliti čistu kuću, bez otisaka prstiju, otisaka cipela, prljavih zidova, i još mnogo toga. Međutim, ukoliko se radi o kući sa malom djecom, to nije vaša stvarnost. Dakle, važan dio priprema za čišćenje podrazumijeva vraćanje na ono što je realno. Na kraju krajeva, čišćenje će biti stresno ako je vaš cilj savršenstvo. Ali ako je vaš cilj zdravlje, zdrav razum i sigurnost vaše porodice, vi ćete još više uživati u naporima!

Izvor: Besserme.com

Pogledaj komentare (0)

Ostavi komentar

© 2022 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Povratak na vrh