Kako se motivisati da odete u teretanu i tokom hladnih dana

Avatar photo
kako se motivisati

Činjenica je da vaše raspoloženje drastično može da potone tokom jeseni i zime. Vježbanje može biti rješenje vaših problema, ali je gotovo svima jako teško da se natjeraju da redovno treniraju tokom zime. ZdraviJa za vas otkriva savjete kako se motivisati da odete u teretanu, a da zauzvrat postanete srećniji u hladnim mjesecima.

Probudite se uz svjetlost i muziku

Ukoliko ste zaposleni, vjerujemo da vam najteže pada ustajanje rano ujutru kada je još mrak tokom zime. Naš savjet vam je da čim se alarm isključi, odmah upalite svjetlo i pustite svoju omiljenu plejlistu na telefonu. Čak i ako budete duže u krevetu, nježno svjetlo i dobre melodije će vas držati budnima.

Zagrijte se na putu u teretanu

Ako to vremenski period dozvoljava, pokušajte da koristite putovanje ka teretani kao priliku za zagrijavanje. Dakle, idite biciklom ili brzim hodom ka teretani. Mokri ili zaleđeni putevi vas sprečavaju da džogirate ili vozite bicikl do teretane? Odvrnite muziku i uradite nekoliko vježbi kod kuće prije polaska na trening autom.

kako se motivisati
@pinterest

Pratite nekog fitness instruktora na Instagramu

Kao i mnogi drugi ljudi, probudite se i prelistavate društvene mreže prije nego što izađete iz kreveta? Iskoristite ovu, ne baš toliko dobru naviku da se motivišete za trening. Zapratite nekog fitness instruktora koji će vas svaki dan podsjetiti da je trening MUST.

Radite ono što vam se sviđa, sa ljudima koji vam prijaju

Vežite se za jedan određeni program ili način treniranja. Kada upoznate ljude sa kojima trenirate počećete da osjećate grižu savjesti ukoliko ne odete na trening samo zato što je hladno i to nećete moći zadržati samo za sebe. Moguće je i da ćete se međusobno sa članovima vaše grupe motivisati putem poruka ili fotografija. Takođe, držite se načina treniranja koji vam odgovara i koji zaista volite. Ako ne volite traku za trčanje, ne prilazite joj.

kako se motivisati
@pinterest

Obavežite se na rano lijeganje u krevet

Jednostavno nećete uspjeti da radite i trenirate zimi bez adekvatnog vremena odmora i oporavka. Vašem tijelu treba najmanje osam sati sna da bude funkcionalno, da vi budete produktivan član porodice i poslovnog kolektiva i da imate energiju za jutarnje vježbanje.

Možda te zanima
preskakanje konopca kardio

Možda vam bude zanimljivo: Kako ishrana može uticati na vaš san?

Strateški rasporedite treninge

Zimi nikada ne zakazujte trening a da ga niste vezali za neku drugu aktivnost koja uključuje izlazak iz kuće. Ukoliko idete na posao, ponesite svoju opremu i odmah po završetku produžite u teretanu. Motivacija će se definitivno smanjiti ako se zaustavite u kući, uživate u obroku ili gledate televiziju pod toplom dekom.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh