Koja je tajna fenomenalnog izgleda Jennifer Lopez i Shakire?

Avatar photo

Prije 2 dana održano je veliko finale američkog fudbala – Super Bowl. Ovo je jedan od najvećih sportsko-muzičkih događaja u kojem, tokom poluvremena nastupaju najveće muzičke zvijezde. Ove godine, najveći utisak sa cijelog Super Bowl-a ostavile su Jennifer Lopez i Shakira.

O njihovom vrhunskoj liniji, blistavoj koži i nevjerovatnoj energiji bruji čitav svijet. Svi se pitaju koja je tajna njihovog izgleda s obzirom da Jennifer ima 50, a Shakira 43 godine. Saznali smo u čemu je tajna njihovog fenomenalnog izgleda.

3 faktora ključna za dobar izgled Jennifer Lopez

Ako postoji osoba za koju sa sigurnošću možemo reći da je otkrila fontanu mladosti, to je Jennifer Lopez. Da li je to fontana mladosti ili njena beauty rutina? Ipak su u pitanju samo zdrave navike: bez kofeina, bez alkohola i dovoljno sna.

Iako mnogi ne mogu zamisliti dan bez (bar jedne) šoljice kafe, ova latino diva odlučila se na život bez kofeina da bi njena koža izgledala mlađe. Uz to, trudi se da izbegava stres, jer mnoge žene upravo pod stresom piju ogromne količine kofeina. Iako nove studije pokazuju da ispijanje kafe ima svoje dobrobiti, svi koji konzumiraju više od tri šolje dnevno izloženi su riziku od srčanog udara i probavnih smetnji.

Jennifer Lopez zatvorila Versace modnu reviju

Osim kofeina, Jennifer strogo izbjegava konzumiranje alkohola. Dokaz za to je jedan od videa koje je J. Lo postavila na Instagramu, a u kojem je njena sestra pokušava nagovoriti da idu u provod uz alkohol. Jennifer odbija jer vjeruje da to uništava kožu, a jedina prilika kada popije gutljaj alkohola je kada nazdravlja za uspjeh.

Kao treću tajnu izdvaja kvalitetan i redovan san. Dobar životni stil i briga o mentalnom zdravlju su ključ uspeha ako želite da izgledate i osećate se mladima.

Svojim primjerom, načinom života i prihvatanjem oblina, postavila je temelje za mnoge mlade žene koje se još uvek bore i trude pronaći ispravan put u prihvatanju svog tijela. Nezavisno od toga koji ste “body type”, možete se osjećati zdravo i mlado. J. Lo je dobar primjer kako se može izgledati dobro ako se fokusirate na zdravlje i svoju unutrašnju i spoljašnju ljepotu.

Shakiri je trening na prvom mjestu

Ova 43-godišnja pjevačica već je godinama popularna, ali se ne vide tragovi godina na njezinom licu i tijelu. Pjevačica trenira 6 dana u sedmici, a svaki trening je drugačiji. Kako kaže njena trenerica, Anna Kaiser, Shakirin trening se mijenja u zavisnosti od fizičkih zahtjeva radnog dana koji predstoji.

Osim samog treninga, njena jutarnja rutina je veoma kompleksna. Njena trenerica joj ne dozvoljava da pali mobilni telefon dok ne završi sa jutarnjim vježbanjem i ne provede vrijeme sa svojom djecom.

Vodi računa i o ishrani, tako da njen jelovnik čine mali, svježi i zdravi obroci tokom dana. Za potrebe nastupa, eliminiše i mliječne proizvode i šećer. Iako pazi na ishranu, voli da se nagradi nezdravim obrokom ili nekim slatkišem. Za nju je ravnoteža veoma važna.

Možda te zanima
led maske za lice

Šta čini Shakirin meni?

Za doručak su to uglavnom jaja i avokado sa maslinovim uljem i paradajzom ili energični smoothie od bobičastog voća ili zelenog povrća.

Za ručak, Shakira uglavnom konzumira ribu i svježe povrće ili salatu bogatu vitaminima. S obzirom na broj obaveza u toku dana, popodne uglavnom jede neku supu, a onda kalorije nadonadi ribom i povrćem.

Vitamin C i krema za sunčanje su obvezni kod njege kože. Koristi vitamin C jer stimuliše kolagen, a pomaže da joj koža bude svjetlija. Kao i J. Lo, ne puši i ne pije alkohol.

Ukoliko ste propustili nastup ove dvije dive na Super Bowl, pogledajte ga u videu ispod.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh