Kompletan horoskop za 2022. godinu

Avatar photo
horoskop za 2022.

U 2022. godini puno stvari može krenuti na bolje u našim životima: planet sreće Jupiter ulazi u znak riba i odiše pozitivnom energijom. Obećava sreću i puno uspjeha na poslu i u ljubavi.

Svaka nova godina donosi i novu nadu. Da će nam se napokon nešto lijepo desiti. Da će nam donijeti dobre prilike i zato uvijek ulazimo u prve dane Nove godine ushićeno i znatiželjno.

Ipak, svaka promjena koju očekujemo se mora desiti u nama samima. Jer jedino tako možemo da mijenjamo i odnose i poglede prema drugima. I te prilike, koje nam nudi Nova godina, da iskoristimo.

Saznaj šta su ti zvijezde priredile za nadolazeću godinu!

horoskop za 2022.

RIBA

Ono što je u astrološkom smislu bitno pogledati za nadolazeću godinu jesu dobre prilike, recimo one koje nam Jupiter daje. Jupiter pred sam kraj stare godine ulazi u znak Riba.

To je odlična vijest za pripadnike ovog znaka (i podznaka). Dakle, Ribama se smiješe dobre finansijske prilike, ulaganja, novac, kupovine nekretnina. Mogli bi oni od tog velikog uživanja i sreće i malo da se udebljaju. Ako ne žele, onda nek pripaze na gurmanski apetit koji će ih terati na hedonizam. Ako govorimo već o zadovoljstvu i uživanju, u toku aprila moguće i da se zaljube. Lijep mjesec za putovanja, ljubav i novac! Neptun, planeta koja vlada ovim znakom i dalje tranzitira njihovim znakom, te

Ribe i dalje plivaju u moru, baš onako kakonjima odgovara. Napetiji dani za pripadnike posljednjeg znaka mogu ići krajem godine, kada Mars krene retrogradno, pa donese lekcije koje su vezane za njihove porodične teme ( osjetljivije je zdravlje jednog od roditelja!). Trebalo bi da obrate pažnju na ono što govore, potpisuju i obećavaju, ali i tokom putovanja u toku posljednjih meseci, jer mogu imati nezgode na putu ili u saobraćaju, te je savjet da putovanja prorijede u novembru i decembru naredne godine.

horoskop za 2022.

OVAN

Jupiter, planeta sreće i blagostanja tokom maja i juna, u svom brzom hodu ući će na čas i do Ovna, pa će za pripadnike ovog znaka i podznaka ovi mjeseci biti sretni.

Iako ih uglavnom, od kada je Saturn ušao u znak Vodolije, planete podržavaju, tokom ove godine, Ovnovi mogu najviše mogu imati izazove sa strpljenjem, pa lekcije koje nisu naučili, naročito u vezi porodičnih ali i poslovnih odnosa mogu se ponoviti, jer će Merkur tokom januara ali i krajem godine svojim retrogradnim hodom aktivirati stare rane, lekcije i izazove.

Blokada njihove furiozne energije može biti najizraženija upravo u prvom i u posljednjem mjesecu 2022. godine, a naročito kada njihov vladar, Mars bude išao unazad od 31.10 do 12.1.2023. godine. Najbolji mjesec za realizaciju svega što žele jeste juni (tačnije od 5.6. kada Merkur izađe iz retrogradnosti ). Savjet za Ovnove za narednu godinu je da pokušaju izbalansirati svoju vatru i energiju i usmere je na konstruktivne planove, kojih treba da se drže.

horoskop za 2022.

BIK

Za Bikove stiže vrlo interesantna i aktivna godina, što se tiče životnih dešavanja, jer oni nisu navikli na promjene. Ne vole ih baš, ali od kada je Uran ušao u njihov znak, oni su potjerani ovom planetom revolucije da mijenjaju iz korjena svoj život. Naročito je ova godina bitna, jer od samog kraja 2021. godine, kada osa čvorova promijeni znak ( Sjeverni 23.12.2021 dolazi na 29 stepen Bika!) i prva ovogodišnja Pomračenja Sunca i Mjeseca ( 30.4. i 16.5.) padnu u njihov znak, donijeće im, milom ili silom, velike događaje koje će uticati na njihovu bržu transformaciju i trasiraće im stazu novog puta kojim treba da krenu, a to znači ogromne promjene i neočekivane obrte na svim životnim poljima.

Pomračenje Sunca a zatim Mjeseca naročito će da utiče na Bikove prve dekade, ali i ostale, jer drugi retrogradni Merkurov hod koji kreće od 11.5 uticaće naročito na Bikove rođene u zadnjim danima ovog znaka, najviše po pitanju partnerskih odnosa. Druga polovina godine za njih može biti stresna, po temi koja im je vrlo bliska, a to je finansijska, pa posljednja tri mjeseca ove godine bi trebalo da se uzdrže od bilo kakvih ozbiljnih transakcija, ulaganja ili kupoprodajnih, finansijskih ugovora.

Kratko rečeno, trebalo bi da se bave odnosima, partnerom i ozbiljnim odlukama koje verovatno izbegavaju zadnjih godina. Definisati partnerske odnose, to zahtijevaju planete od njih. U drugoj polovini godine, Bikovi bi trebalo da budu mudri, oprezni i štedljiviji, pa velika ulaganja i kupovine da izbjegavaju. Dobar mjesec za njih je juli i početak avgusta, kada mogu lako i brzo da promjene što žele, bez velikih posljedica.

 

horoskop za 2022.

BLIZANCI

Blizanci ove godine imaju manje podrške planeta nego prošle godine. Sama godina kreće retrogradno za njih, jer će njihov vladar, Merkur, već u januaru krenuti natraške.

Tako se i završava godina, pa će kraj nove godine, takođe biti stresan za pripadnike ovog znaka, naročito što će ove godine i Mars ići retrogradno i to upravo kroz Blizance! Planeta borbe, konflikata i emocija koje su povezane sa agresivnošću i bijesom, mogu da tada kulminiraju, pa prekidi dugih veza, poslovnih i ortačkih odnosa ili ugovora, može da se desi upravo u novembru i decembru 2022 godine.

Najviše izazova i ponavljanja grešaka iz prošlosti mogu da im se dese oko njihovih rođendana, kada Merkur bude išao retrogradno i to kroz njihov znak ( od 11.5. do 4.6.), a to naročito važi za Blizance rođene u prvoj dekadi ( od 21.5. do 1.6 ). Jupiter, planeta sreće i blagostanja, ali i mudrosti i intuicije, ove godine neće biti na njihovoj strani, jer zajedno sa Neptunom, koji je u Ribama već duže vrijeme, praviće napet aspekt sa znakom Blizanaca. Ukoliko budu željeli da igraju na kartu sreće, mogu iskoristiti kratak period kada Jupiter bude ušao na nebu u znak Ovna od sredine juna i tokom jula, a juli može biti i emotivno lijep i donijeti avanturu, lagana druženja i opuštene dane, jer će tada planeta ljubavi,

Venera, ušetati u ovaj znak. Sjeverni čvor, koji se krajem 2021 premjestio u Bika, može da im donese dobre vijesti ukoliko žele da se presele u inostranstvo
ili u vezi poslova koji su povezani sa daljinama. Zdravstveno napeta godina, naročito u vezi hroničnih bolesti, koje će se intenzivirati (reuma, kosti, bolovi u ledjima, kičma).

horoskop za 2022.

RAK

Ni Rakovi ne mogu da se pohvale lijepom godinom, najviše po pitanju kuće partnera, javnosti i braka. Dosta planeta ove godine će tranzitirati i kretati u retrogradnost upravo iz ove njihove kuće. Ipak, Rakovi će imati podršku Jupitera, planete sreće, najviše tokom februara i marta, ali i od septembra.

Prije svega, podršku će dobijati kroz učenje, promjenu životnih stavova i filozofije života. Moguće je i odlazak u insotranstvo ili putovanja koja su daleka i povezana sa odmorom, uživanjem i morem. Pomračenja Mjeseca ove godine desiće se početkom maja i novembra, pa periodi koji se zovu tzv. periodi između dve eklipse, naročito za njih mogu da budu intenzivni i teški ( od 30. 4. do 16.5. i od 25.10 .do 8.11.).

Saturn, vladar njihove kuće braka i partnerstva i dalje prolazi kroz Vodoliju, pa su i dalje na intenzivnom učenju odnosa koje ih treba naučiti da se menjaju. Prilagođavanje na druge i na situacije koje život donosi, njihove su najveće lekcije ove godine. Odbijanje lekcija u vezi transformacije i fleksibilnosti mogu da im poremete i fizičko zdravlje, naročito digestivni trakt.

horoskop za 2022.

LAV

Lavovi i dalje u istom tempu. Kao da ulaze u finale takmičenja, koje je započelo kada je Saturn ušao u Vodoliju.

Prije svega, utkamica se vodi na relaciji partnerstva. Ove godine Saturn ide po posljednjim znacima ovog znaka, te Lavovi koji su rođeni u posljednjoj dekadi sada imaju najveće izazove i učenje. Saturn će biti u znaku Vodolije do 7.3.2023, kada Lavovi, tek, mogu odahnuti. Ali ni to nije kraj učenju, jer Uran, koji je takođe već duže vrijeme u znaku koji nikako ne odgovara Lavovima, pravi intenzivne i napete aspekte u vezi njihove kuće poslovanja i karijere.

Ambicija je jedno, oni je imaju kao i harizmu, ali okolnosti im ne idu na ruku, pa kao da posustaju i gube snagu jer zaista nemaju sreće posljednjih godina.
Kako ove godine i Pomračenja padaju na mesta koja nepovoljno utiču na njih, imaće osjećaj da su na pogrešnom mjestu ili u pogrešno vrijeme na nekom mjestu. Povoljniji dani za njih mogu biti oni oko njihovih rođendana. Savjet za njih je da ne prave velike životne korake ove godine, jer nemaju kapacitet zvjezdane podrške u vezi ogromnih koraka i akcija.

horoskop za 2022.

DJEVICA

Djevice su mnogo prilagodljivije od pripadnika prethodnog znaka. Njihov vladar se kreće brzo, pa i njihova energija, ukoliko je loša, brzo i prođe. Dani tokom nove godine koje treba da precrtaju na kalendaru za bilo kakve nove poslove, početke i ozbiljne dogovore ili događaje je kada Merkur bude išao retrogradno.

Zato je početak godine za njih malo težak, ali već od sredine februara aktivira im se kuća ljubavi, tačnije u njihovu kuću partnerstva ulazi planeta sreće, te je moguće da od tada Djevice budu u ozbiljnim ljubavnim vezama, pa i da se desi vjenčanje! Lijep period pred njima tokom proljeća i ljeta, ali već od septembra idu ozbiljnije lekcije, po pitanju posla i karijere ali i njihovog životnog statusa.

Kraj godine za njih ne ide im na ruku, opet najviše u vezi posla, jer nezadovoljstvo oko finansija, promjene posla ili nekih novih projekata može biti zakočeno, već od kraja oktobra. Ako budu imale hrabrosti i volje da do tada naprave promjenu, biće bolje za njih ali i za okolinu, jer njihova pretjerana analiza svakodnevnih dešavanja, žaljenje i smrknuti pogledi, mogu da umore bliske ljude i porodicu. Više vjere u sebe, planete traže od Djevica ove godine!

 

horoskop za 2022.

VAGA

Kao i svi kardinalni znaci, i Vage mogu imati izazove u toku naredne godine već od januara. Mora se reći da Venera, njihova vladarka, ulazi retrogradnim hodom u 2022. godinu i to iz znaka Jarca, što za pripadnike znaka Vage može biti vrlo stresno i traumatično.

Najviše izazova ide iz kuće doma i porodice, ali i kuće partnerstva. Naravno, kuća koja predstavlja našu primarnu porodicu i jednog od roditelja, može da se odnosi i na najdublji i najintimniji dio njih samih, a to je bliskost sa sobom tj. sa svojom dušom i njenim željama i potrebama. Moguće je da ova godina donese izazove upravo da bi Vage spoznale svoju pravu prirodu, svoju autentičnost i ono što žele iz dubine duše.

Lekcije će biti malo teže. Baš zbog retrogradnosti Venere, koja će sve do kraja januara nove godine ići unazad. Retrogradnost Merkura će  se nadovezati u toku januara i do sredine februara donositi lekcije iz prošlosti. Ipak, drugi dio godine, naročito što imaju podršku Saturna, planete koja vlada karmom i dugovima iz prošlosti, će biti mnogo lakši za njih. Iako će Mars posljednja dva mjeseca ići unazad, što za njih znači povlačenje istih emotivno-partnerskih izazova i pitanja, on će ići kroz znak koji prija Vagama, što znači da je vrijeme pred njima, tačnije cijela godina otvorena za rješavanje najvećeg od svih izazova za Vage, partnerskog.

Stomak je vrlo osjetljiv Vagama ove godine, pa je dobro da obrate pažnju na ishranu i organe za varenje, a žene i na reproduktivne organe.

horoskop za 2022.

Možda te zanima
voda u flasici

 

ŠKORPION

Škorpionima, može se slobodno reći, dolaze vrlo turbulentni dani, puni emotivnih oscilacija, pa će iz mjeseca u mjesec mijenjati raspoloženja u zavisnosti od događaja koji se budu smjenjivali tokom ove godine.

Južni Mjesečev čvor ulazi u njihov znak, te ih ova planetarna promjena može natjerati na suočavanje sa nekim gubicima. Materijalnim ili emotivnim. Saturn ide dalje kroz znak Vodolije, što im ne ide u prilog, naročito Škorpiona rođenih posljednjih dana ovog znaka, pa u periodu tokom maja i početkom juna kada i Merkur bude išao retrogradno, opozitnim znakom od Škorpiona, te za njih mogu baš tada da idu teži dani, puni izazova i lekcija koje uvijek Saturn, kao Bog karme donosi.

Ipak, Jupiter, planete sreće i blagostanja, ulazi u vodeni i ženski znak Riba, koji je komplementaran i skladan sa njihovom energijom, te će naročito po pitanju ljubavi, djece i kreativnosti, imati podršku. Na kraju godine, kada i njihov vladar krene retrogradno (od 31.10. do 12.1.2023. ) biće naročito sputani i blokirani objektivnom situacijom, koju bi trebalo, naročito ako budu osjećali, potisnuti bijes ili neku negativnu emociju, prevazići uz neku stručnu pomoć. Psihičko stanje je najosjetljivije tokom 2022. godine.

horoskop za 2022.

STRIJELAC

Strijelčevima ide takođe intenzivna godina, najviše po pitanju partnerstva. Njihov vladar već na samom kraju 2021. godine mijenja znak i ulazi u znak Ribe.

Svakako da je to za njih blizak znak, ali ta promjena može da im donese pretjerivanja u nekom finansijskom smislu i pretplaćivanjima (trošenju), a moguće i u obilnim obrocima i hrani, koja im može donijeti višak kilograma tokom naredne godine. Strijelčevima kreću izazovi, naročito kada budu retrogradni dani Merkura sredinom maja do kraja maja, a zatim od 11. septembra do kraja septembra, kada se aktivira njihova kuća partnerstva, u vidu lekcija i nekih prošlih emotivnih veza.

Ukoliko nisu definisali ili završili sa starim obrascima i toksičnim vezama, kraj godine za njih može biti vrlo stresan, jer će ako ne tokom godine, onda sigurno krajem godine završiti učenje lekcije zvana partnerstvo. Naime, od 31.10 do sredine januara 2023, Mars, planeta koja unosi nemir, borbu i agresiju aktivira upravo partnersku kuću Strijelčeva! Pripremite se za ozbiljnije promjene, koje su neophodne, a jedna od najvećih lekcija koja slijedi Strijelčevima je suočavanje a na izbjegavanje određenih tema i problema!

horoskop za 2022.

JARAC

Jarčevi ulaze u Novu, 2022. godinu sa retrogradnom Venerom u njihovom znaku. Jasan znak da će se, tokom januara i februara baviti temom emocija, ljubavi i emotivnog partnerstva, koje se, očito već jednom desilo u njihovom životu. Na to ukazuje i Merkurov retrogradni hod do 4. februara, kroz njihov znak. Iako je njihov vladar Saturn, koliko toliko stabilan tokom naredne godine, izazovi mogu doći kada on bude imao napet aspekt sa osom čvorova, od sredine aprila do kraja aprila, pa lekcije iz prošlosti mogu ponovo zakucati na njihova vrata.

Jupiter, planeta sreće i blagostanja im daje podršku ove godine, najviše po pitanju odnosa sa braćom i sestrama, koji mogu da se poboljšaju i intenziviraju, po pitanju selidbe, kupovina ili prodaja nekretnina, novih poslovnih ugovora. Tokom ljeta, tačnije krajm jula i početkom avgusta mogu imati još jednu neugodnu epizodu, ali više finansijske prirode, pa tokom ljeta im se ne preporučuju veći hazarderski potezi.

Kraj godine, kada Merkur krene retrogradno, opet iz njihovog znaka, mogu da dočekaju u čudnom raspoloženju, te emocije mogu da im budu pomiješane, jer događaji koje im može donijeti retrogradni hod Marsa tokom novembra i decembra, mogu da budu povezani sa neugodnim vijestima, padom imuniteta ili zdravlja, pa i nekim tužnim događajima. Ipak, nije loša godina za njih, samo da više fokusa bace na svoje opšte stanje organizma (psihosomatsko).

horoskop za 2022.

VODOLIJA

Vodolijama ide, još jedna, napeta godina. Tačnije, najugroženiji su 2022. godine, jer pored Saturna koji u najvećem jeku prelazi preko njihovog znaka, u novu godinu ulazimo i sa još jednom promjenom koja njima ne ide na ruku.

Osa mjesečevih čvorova mijenja znak, tačnije sele se u znak Bika i Škorpiona, što za njih označava intenziviranje lekcija, po pitanju roditelja, poslova, zapravo najvažnijih oblasti njihovog života, statusa, privatnog i javnog.

Nisu svi mjeseci ove godine loši za Vodolije. Iako će se najviše baviti tokom ove zime svojom psihom i unutrašnjim transformacijama, koje su krenula par godina prije, moguća su i neka lijepa, daleka putovanja u tom periodu, te tokom proljeća mogu malo odahnuti (ne i od 16.4. do kraja aprila, kada Saturn pravi loše aspekte! ). Od 5. juna, kreče retrogradnost Saturna, pa lekcije koje nisu naučene prošle godine, ponovo dolaze ispred njih, da se riješe.

Dobar period ide od 20.7. do sredine avgusta, kada mogu, ili već duže vrijeme planiraju da kupe svoju nekretninu ili recimo da dobiju prinovu, pa pozitivne, iznendane vijesti ili nenadani dobici mogu da im se dese baš tada.

Takođe, dobar period tokom kraja ljeta za njih je i u vezi emotivnog statusa, ljubavi i iznendanih pozitivnih promjena na planu emotivnog partnerstva. Kraj godine, može da im donese potrebu za raščišćavanjem nekih odnosa, moguće i porodičnih, sa bliskim rodjacima, braćom i sestrama ali i sa prijateljima, sa kojima već početkom godine, mogu da uđu u zategnute odnose. Vodolije su sklone povredama ove godine, kao i akutnim virusnim infekcijama.

 

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh