Kourtney Kardashian priprema ovaj smoothie kako bi postigla balans svojih hormona

Avatar photo
Kourtney Kardashian

ZdraviJa vam donosi novi omiljeni recept za smoothie Kourtney Kardashian. Ima puno antioksidanata, korisnih omega masnih kiselina i sjemenki koje pomažu u balansiranju hormona. Okus će vam se posebno dopasti. Uživajte.

Hormoni igraju ključnu ulogu u našem zdravlju, fizičkom izgledu i opštem blagostanju. Kourtney Kardashian je oduvijek bila svjesna važnosti uravnoteženih hormona i njihovog uticaja na sve aspekte našeg života. S obzirom na to da je život modernog čovjeka često ispunjen stresom, nepravilnom ishranom i drugim faktorima koji mogu narušiti hormonalnu ravnotežu, Kourtney je istraživala načine da podrži svoje tijelo na prirodan način.

Možda vam bude interesantno: Savjeti Kourtney Kardashian za kožu bez akni

Kourtney Kardashian
@poosh

Sastojci:

 • 230 ml kokosove vode
 • 130 g smrznute borovnice (možete uključiti bilo koje drugo bobičasto voće)
 • 130 g špinata
 • 1 kašičica matcha praha
 • 1 kašičica sjemenki suncokreta
 • 2 mjerice proteinskog praha po želji
 • 2 datule

Saznaj: Kako konzumacija sjemenki može uticati na tvoje hormone?

Priprema

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku teksturu.

Ovaj smoothie sadrži pažljivo odabrane sastojke koji su poznati po svojim pozitivnim efektima na hormone.

Možda te zanima

 • Kokosova voda je prirodni izvor elektrolita, uključujući kalijum, koji je važan za regulaciju hormona. Osim toga, ona vam pomaže u hidraciji tijela, što je ključno za pravilno funkcionisanje hormonalnog sistema.
 • Smrznute borovnice su bogate antioksidansima, vitaminom C i vlaknima, a sve ove komponente su važne za održavanje zdravlja hormona. Antioksidansi štite tijelo od oksidativnog stresa, koji može negativno uticati na ravnotežu hormona.
 • Špinat je izuzetno bogat hranljivim sastojcima, uključujući gvožđe, vitamin C i folate. Ovi nutrijenti su ključni za podržavanje opšteg zdravlja a naročito hormonalnog.
 • Matcha prah je takođe pun antioksidanasa i ima umirujući efekat na tijelo.
Kourtney Kardashian
@poosh

Ovaj smoothie je više od običnog napitka – to je poziv da se pobrinete za sebe na prirodan i ukusan način. Sa svakim gutljajem, pružate tijelu ključne hranljive sastojke potrebne za ravnotežu hormona i održavanje optimalnog zdravlja organizma.

Pročitaj: Evo koje rutine srovodi Kourtney Kardashian za bolje zdravlje

Dakle, sledeći put kada osjetite potrebu da podržite svoj hormonalni sistem, pripremite ovaj jednostavan i efikasan smoothie. Uživajte u ukusu svježih bobica, zelenog špinata i slatkih datula, znajući da činite nešto dobro za svoje tijelo i dušu. Spremite se da zablistate, baš kao što to Kourtney čini, jer zdravlje i ljepota idu ruku pod ruku.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh