Let's talk about sex

Avatar photo
sex

Kada kažemo šta je to strastven ljubavnik mnogi će pomisliti na usavršavanje fizičkih vještina. Ipak, da je ovo istina vjerovatno bismo svi bili pomalo kao roboti. O tome šta zapravo znači poboljšati svoje seksualno iskustvo ZdraviJa će pisati u nastavku, let's talk about sex.

Komunuikacija

Iako smo sigurni da to već znate, uvijek je korisno spomenuti koliko je komunikacija važna stvar. Odličan seks uvijek počinje iskrenom i otvorenom međusobnom komunikacijom. Kada je u pitanju zadovoljstvo, traženje onoga što želite u odnosu (bilo da se sve dešava u tom trenutku ili samo sjedite zajedno na kafi) ide mnogo dalje od pretpostavke da vaš partner može da vam čita misli.

Ukoliko niste sigurni kako da istaknete svoje želje, ne može škoditi da počnete sa pozitivnim afirmacijama – recite im šta vas je najviše uzbudilo poslednji put, recite šta biste voljeli da ponovo urade. Ipak imajte na umu, važno je da uvijek uokvirite svoje prijedloge na pozitivan način. Komunikacija nekada zaista može da dovede do sjajne predigre.

sex
@pinterest

Zabava i humor

Ukoliko previše razmišljate o svakom svom potezu i riječi, previše ćete se opteretiti i sabotirati svoju strast. Seks ne bi trebalo da bude nešto čemu pristupate sa umornim tonom kao pregledu kod zubara. Spavaća soba zaslužuje i traži vašu radost, energiju i uvijek smisao za humor.

Naravno, naša tiela ponekad ispuštaju smiješne zvukove tokom seksa. Ljudi imaju grčeve u kukovima ili nogama. Sve je to dio nas. Umjesto da brinete da li ste dovoljno seksi i zavodljivi, samo napred i dajte se smijehu ako tako osjećate ili predložite pauzu za istezanje i rehidrataciju.

Nikada se ne upoređujte sa drugim parovima, a još manje sa onim što vidite da se dešava u profesionalno snimljenim i montiranim filmovima za odrasle.

Možda te zanima
seks tip

Na kraju, smijeh je takođe izvrstan način da se zajedno oslobodite napetosti i povežete, što znači da parovi koji sebe (ili svoj seksualni život) ne shvataju previše ozbiljno, imaju više zabave i više orgazama.

sex
@pinterest

Iskrenost

Ukoliko niste opušteni ili se ne osjećate dovoljno sigurno sa svojim partnerom, šanse da doživite orgazam značajno se smanjuju. Kao što smo ranije spomenuli, komunikacija je od velikog značaja, ali isto tako je važan i otvoren um, te osjećaj sigurnosti da se otvorite i budete ono što jeste sa svojim partnerom. Otvorenost i iskrenost je takođe jedan oblik vaše intimnosti.

Predigra može poprimiti toliko oblika, ali zapamtite da je vaša najveća i najaktivnija erogena zona uvijek vaš mozak. Stoga, kada se upustite u neseksualnu intimnost, vaš mozak i dalje osjeća kako vaš partner „pali vatru“.

Sagledajte svoj seksualni život u širem kontekstu i shvatite da je način na koji napredujete zajedno u uvijek povezan sa načinom na koji se ophodite jedno prema drugom. Strastveni ljubavnici nastaju jer rade na svom odnosu.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh