Martin Stamenković – 3 biljke koje prečišćavaju vazduh i potpomažu oko seksualnog života

Avatar photo
biljke koje prečišćavaju vazduh

Kako je pandemija Covida-19 došla, tokom karantina mnogo ljudi je razvilo zeleni hobi, tačnije interesovanje prema biljnom carstvu i otkrilo njegove lepote. U današnjem tekstu ću vam predstaviti tri posebne i prelepe biljke koje prečišćavaju vazduh i koje je gotovo nemoguće ubiti.

biljke koje prečišćavaju vazduh
@_artsstation_

Spatifilum, ženska sreća ili domaći ljiljan su samo neki od naziva za mošda najlakšu biljku za uzgajanje. Spatifilum voli vlagu i vodu, i to je sve što njemu treba da preživi. Ne podnosi direktno sunce. Međutim česta žalba kod uzgajivača jeste upravo da kada im spatifilum precveta, da gotovo nikada više ne potera cvet uprkos njihovoj prihrani i trudu. Tokom godina uzgajanja otkrio sam veoma važnu stvar kod njega, a to je da je spatifilum lenja biljka. Ne smete da ga pomerate sa lokacije gde ste ga stavili. Koliko sam čitao to mu remeti reproduktivni sistem i usporava njegovo cvetanje.

Dokazano je da je jedan od glavnih precišćivača, i da je pogodan za prostore gde ima duvanskog dima, a tako i u spavacim sobama. Ne zovu ga džabe devojačka sreća, pa uz to ime naučnici su dokazali da spatifilumovo prisustvo u spavaćoj sobi potpomaze seksualnom životu. Moje tople preporuke, kupite malog zelenog voajera i uvek ga držite vlaznim.

Sanseveria ili svekrvin jezik, je magična i dekorativna biljka koja je idealna za početke u biljnom carstvu. Ona ima tanke mesnate listove koji rastu u visinu. Pored dekorativnosti ona ima jednu posebnu super moć. Sanseveria je sposobna da tokom celog svog života proizvodi samo kiseonik, stoga je idealna za spavaće sobe, uz dodatan kiseonik u sobi san će biti mirniji i kvalitetniji. Održavanje je veoma jednostavno, voli difuzno svetlo i ne previše vode, stoga je idealna za vas i vaš prostor.

Možda te zanima
housewife detox deli

biljke koje prečišćavaju vazduh
@pinterest

Zamija, biljka ljubavi, zašto bas taj naziv? Veoma jednostavno nemoguće ju je ubiti. Idealna biljka za sve ljude koji nemaju vremena da se bave biljkama. Poznata je po svojim mesnatim listovima i sjaju liske. Može da raste i u tamnijim a tako i u veoma svetlim prostorima. Za zamiju postoje verovanja da podstiče libido i otklanja negativnu energiju. Njen jedini neprijatelj je voda. Jedino je mozete ubiti uz previse vode. Ona se zaliva jednom u nikada, salim se jednom u mesec dana, i to mala kolicina vode.

Oplemenite svoj prostor sa zelenim prijateljima i uverite se u promenu energije vaseg prostora. Biljke vas mogu nauciti strpljenju i da je lepota zivota u malim stvarima, kao i da se radujemo svakom novom danu i da doprinosimo planeti svaki dan do poslednjeg dana naseg zivota.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh