Meditacijom do boljeg seksualnog iskustva

Avatar photo
seksualnog

Uprkos želji, nekada se dogodi da naše misli i osećanja rade protiv nas.

Odlučila si da se opustiš ali po glavi ti se motaju sutrašnje obaveze, neoprano sudje, veš i nedostatak ideja za sutrašnji ručak? ZdraviJa ti predstavlja meditaciju kao jedan od načina koji dovodi do boljeg seksualnog iskustva onih dana kada nam se čini da nije sve onako kako smo zamislili.

seksualnog
@oaknarrow

Dan je bio dug, a na red je došlo vreme za nas i našu intimu. Romantična plejlista je počela da svira, vibrator je pri ruci. Sve je spremno da pružimo sebi užitak, ali iznenada naš mozak odluči da je sada pravo vreme za hiperfiksiranje, preterano razmišljanje i analiziranje svih nevažnih stvari koje ometaju naš trenutak.

Svesni svoje odsutnosti, ne možemo u potpunosti da se opustimo i ispunimo svoja očekivanja. Ako se zapitamo kako da ih zaustavimo, te misli postaju sve dublje i teško bežimo od njih.

Seks je ponekad stresan, a često je to slučaj kada su uključene poteškoće kao što su bolan seks, nesigurnost ili problemi u komunikaciji. Mnogobrojne su brige i preokupacije koje nam mogu stvoriti stres, što se ogleda u sistemu odgovora našeg tela na takvo stanje.

Pročitajte: 5 načina da poboljšate svoj seksualni život

seksualnog
@pinterest

Praksa svesnosti

Seksualna meditacija može da znači više različitih stvari, može se odnositi na samo opštu svesnost ili praksu meditacije, na pažljiviji pristup seksu, vežbe partnera sa seksualnom komponentom i komponentom svesnosti.

Praksa svesnosti, čija je težnja da fokusirate um na intenzivnu svesnost svega što u tom trenutku osećate, bez tumačenja, jedna je od uspešnih tehnika koje pomažu da se oslobodimo stresa. Često ova ideja teži da se veštine svesnosti dovedu u seksualni kontekst i da se uspostavi kontakt sa svojim telom.

Možda te zanima
cinjenice o kondomima

Ipak, verujemo da nije toliko teško fokusirati se na ono što radite. Ponekad samo dodir, poljubac, ili neka druga akcija koja u nama izaziva osećaj može biti dovoljna da nas učini prisutnima. Kada se nađemo u praksi svesnosti postajemo iznova motivisani na ponavljanje iste.

seksualnog
@pinterest

Kako da meditiram?

Evo kako da usavršite svoju seksualnu meditaciju

  • Započnite svakodnevnu i jednostavnu praksu svesnosti. Da biste principe meditacije primenili u spavaćoj sobi potrebno je prvo da praktikujete meditaciju kao takvu. Kako pratikovati svesnost tokom čitavog dana pročitajte OVDE.
  • Meditirajte sa partnerom. Stanite leđa uz leđa sa partnerom i skenirajte vaša tela, mentalno ispitajte stanje vašeg tela, od glave do pete sa svim napetostima i opuštenostima, a zatim fokus stavite na tačke kontakta između vas i vašeg partnera.
  • Otvorite oči. Zatvaranje očiju tokom meditacije može eliminisati ometanje vidnog polja, a zatvaranje očiju okom seksualnog odnosa može sprečiti povezivanje sa partnerom.
  • Misli seksi. Ako opazite da vam tokom seksualnog odnosa um luta, odbacite tu misao i zamenite je seksualnom.
  • Pokušajte sa sporijim seksom. Trening vašeg uma i tela da usporavaju poboljšava mentalni fokus, ali i radoznalost, pomažući vam da shvatite određene dodire za koje možda niste znali da vam se sviđaju.

Možda će vas zanimati: Ove navike će poboljšati tvoju seksualnu želju

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh