Meditacijom do boljeg seksualnog iskustva

Avatar photo
seksualnog

Uprkos želji, nekada se dogodi da naše misli i osjećanja rade protiv nas.

Odlučila si da se opustiš ali po glavi ti se motaju sutrašnje obaveze, neoprano sudje, veš i nedostatak ideja za sutrašnji ručak? ZdraviJa ti predstavlja meditaciju kao jedan od načina koji dovodi do boljeg seksualnog iskustva onih dana kada nam se čini da nije sve onako kako smo zamislili.

seksualnog
@oaknarrow

Dan je bio dug, a na red je došlo vrijeme za nas i našu intimu. Romantična plejlista je počela da svira, vibrator je pri ruci. Sve je spremno da pružimo sebi užitak, ali iznenada naš mozak odluči da je sada pravo vrijeme za hiperfiksiranje, pretjerano razmišljanje i analiziranje svih nevažnih stvari koje ometaju naš trenutak.

Svjesni svoje odsutnosti, ne možemo u potpunosti da se opustimo i ispunimo svoja očekivanja. Ako se zapitamo kako da ih zaustavimo, te misli postaju sve dublje i teško bježimo od njih.

Seks je ponekad stresan, a često je to slučaj kada su uključene poteškoće kao što su bolan seks, nesigurnost ili problemi u komunikaciji. Mnogobrojne su brige i preokupacije koje nam mogu stvoriti stres, što se ogleda u sistemu odgovora našeg tijela na takvo stanje.

Pročitajte: 5 načina da poboljšate svoj seksualni život

seksualnog
@pinterest

Praksa svjesnosti

Seksualna meditacija može da znači više različitih stvari, može se odnositi na samo opštu svjesnost ili praksu meditacije, na pažljiviji pristup seksu, vježbe partnera sa seksualnom komponentom i komponentom svjesnosti.

Praksa svjesnosti, čija je težnja da fokusirate um na intenzivnu svjesnost svega što u tom trenutku osjećate, bez tumačenja, jedna je od uspješnih tehnika koje pomažu da se oslobodimo stresa. Često ova ideja teži da se vještine svjesnosti dovedu u seksualni kontekst i da se uspostavi kontakt sa svojim tijelom.

Možda te zanima
bradavicama

Ipak, vjerujemo da nije toliko teško fokusirati se na ono što radite. Ponekad samo dodir, poljubac, ili neka druga akcija koja u nama izaziva osjećaj može biti dovoljna da nas učini prisutnima. Kada se nađemo u praksi svjesnosti postajemo iznova motivisani na ponavljanje iste.

seksualnog
@pinterest

Kako da meditiram?

Evo kako da usavršite svoju seksualnu meditaciju

  • Započnite svakodnevnu i jednostavnu praksu svjesnosti. Da biste principe meditacije primijenili u spavaćoj sobi potrebno je prvo da praktikujete meditaciju kao takvu. Kako pratikovati svjesnost tokom čitavog dana pročitajte OVDJE.
  • Meditirajte sa partnerom. Stanite leđa uz leđa sa partnerom i skenirajte vaša tijela, mentalno ispitajte stanje vašeg tijela, od glave do pete sa svim napetostima i opuštenostima, a zatim fokus stavite na tačke kontakta između vas i vašeg partnera.
  • Otvorite oči. Zatvaranje očiju tokom meditacije može eliminisati ometanje vidnog polja, a zatvaranje očiju okom seksualnog odnosa može spriječiti povezivanje sa partnerom.
  • Misli seksi. Ako opazite da vam tokom seksualnog odnosa um luta, odbacite tu misao i zamijnite je seksualnom.
  • Pokušajte sa sporijim seksom. Trening vašeg uma i tijela da usporavaju poboljšava mentalni fokus, ali i radoznalost, pomažući vam da shvatite određene dodire za koje možda niste znali da vam se sviđaju.

Možda će vas zanimati: Ove navike će poboljšati tvoju seksualnu želju

 

© 2023 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Povratak na vrh