Now Reading
Najljepše destinacije za ljubitelje kristalno čiste morske vode

Najljepše destinacije za ljubitelje kristalno čiste morske vode

destinacije

Ukoliko živite blizu mora, česte destinacije su vam izleti, ili uskoro planirate ljetovanje, velike su šanse da ćete dobiti mnogo više od samog užitka, jer plivanje u moru ima mnoge zdravstvene benefite. Ipak, da bi ugođaj bio potpun potrebno je da voda bude čista, a veliki je broj onih kojima je to jedan od najvažnijih aspekata za odabir ljetnih destinacija.

ZdraviJa vam donosi pregled destinacija koje su poznate po čistoj, skoro potpuno providnoj vodi.

Sicilijanske plaže, Italija

Obala mora na Siciliji, skoro 1.000km dužine, ima nešto za svakoga, uključujući zlatne pješčane plaže, šljunčane uvale, netaknute prirodne rezervate i živahna primorska odmarališta. Od Tirenske obale na sjeveru do mediteranske obale na jugu i jonske obale na istoku, Sicilija ima izvrsne plaže i prelijepo čisto more.

Ukoliko volite dugačke pješčane plaže, idite na sjever ostrva, a ukoliko pak volite divlje i netaknute plaže, jug bi vas mogao privući više, dok istok ima veći broj kamenitih plaža i šarmantnih ribolovnih sela. Voda u svim ovim mjestima ima nevjerovatnu plavu boju, te vam se ponekad učini da se u njoj zapravo ogleda nebo.

Bodrum, Turska

Bodrum, nekadašnje ljupko ribarsko naselje od samo nekoliko hiljada stanovnika, doživio je preporod u posljednjih pola vijeka i preobrazio se iz mirne zajednice u jednu od najpoznatijih turskih turističkih destinacija.

Ovaj grad na Egejskom moru je odavno dom, ili barem drugi dom mnogim piscima, intelektualcima, umjetnicima i muzičarima, a karakteriše ga aktivna kulturna scena sa kojom u korak ide noćni život. Vjetrovite plaže i svjetlucava voda su preduslov za savršen odmor na plaži, a mnogi ovo mjesto opisuju kao idealnu destinaciju za ljetovanje svih generacija.

Ostrvo Fitzroy, Australija

Ostrvo Fitzroy je jedno od tajnih mjesta gdje odlaze putnici koji žele da plivaju u kristalno čistoj vodi. Samo 30 minuta vožnje trajektom iz Queenslanda dovodi vas do bijele pješčane plaže koja oduševljava posjetitelje jednako kao i prekrasan pogled na more.

destinacije

Maldivi

Dobrodošli na Maldive, gdje je pijesak svjetlucav kao osmijeh lokalnog stanovništva, gdje ribe nesmetano plivaju u toplim vodama Indijskog okeana, gdje je vrijeme uvijek idealno, a zrake sunca uvijek spremne da vas obgrle.

More na Maldivima je magično i providno toliko da se lako vidi ljepota podvodnog svijeta. Kada birate destinacije za putovanja, Maldivi bi trebalo definitivno da budu jedna od njih, ukoliko se uklapate u gore opisani ugođaj.

destinacije

See Also

Railay beach, Tajland

Plaža Railay je zapravo malo poluostrvo koje broji četiri plaže. Na listi svih strastvenih putnika, Railay je jedna od najtraženijih plaža na Tajlandu jer predstavlja miran i izuzetno jednostavan svijet.

Na samo jednom malom poluostrvu naći ćete čarobne bijele pješčane plaže, vidikovce, pećine i lagunu sakrivenu unutar litica. Ovaj tropski raj, bez puteva i bez problema, nudi ljenčarenje, avanturu i pejzaže koji zauvijek ostaju u sjećanju.

destinacije

Možda vam bude interesantno i ovo: Plivanje je provjereno jedan od najzdravijih sportova

Nadamo se da ćemo vas inspirisati da na ljetovanje odete na neko od ovih mjesta sa kristalno čistom i bistrom vodom. Priznaćete – ovo su destinacije za poželjeti!

 

© 2021 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Scroll To Top