Nishta – veganski restoran u Zagrebu

Avatar photo

Veganska ishrana u posljednje vrijeme postaje sve popularnija i sve se više priča o njoj. Ipak, mnogi se i dalje pitaju kako je uopšte moguće živjeti bez mesa i ostalih proizvoda životinjskog porijekla. Za vas smo posjetili veganski restoran u Zagrebu, Nishta, i možemo vam reći da bismo uz ovakvu hranu vrlo lako mogli postati vegani!

Naziv restorana, Nishta, dolazi od sanskrit riječi koja označava stanje uma koje u meditaciji prethodi nirvani. Što se nas tiče, s obzirom na cijeli koncept restorana i okus hrane, naziv je potpuno opravdan. U ovom restoranu osjećaćete se kao kod kuće, što je i cijela ideja. Iako se nalazi u samom centru grada, do Nishta restorana doći ćete kroz malo dvorište, što ga čini dovoljno skrivenim da ne osjećate užurbanost gradskog centra, već da se možete opustiti i uživati u hrani.

Čim se stepenicama popnete do restorana, dočekaće vas ljubazno i nasmijano osoblje koje će vam rado pomoći pri odabiru jela. Svaki dan su na meniju razne slane pite, salate, varivo i dnevni meni koji se sastoji od supe i glavnog jela. Stalni meni ne postoji, već će vas svaki dan dočekati nešto novo, zdravo i inspirisano tradicionalnom hrvatskom kuhinjom. Svako jelo na tanjir donosi mnoštvo boja i okusa, te možete biti sigurni da je spremljeno s puno ljubavi.

Za desert možete birati između svježe napravljenih sirovih torti koje izložene u staklu mame svojim izgledom, a svojim okusom će vas natjerati da obećate kako ćete se ponovo vratiti. Bojama i okusima idealne su za proljeće – šarene, voćne, lagane i osvježavajuće! U ponudi su takođe i biskvitne torte u voćnoj i čokoladnoj varijanti. Izbor je takav da ćete se teško odlučiti za samo jednu.

Ono što još više doprinosi kućnoj atmosferi su i radionice koje se odvijaju u prostoru restorana. Pridružiti im se može svako, bez obzira na predznanje, a daće vam uvid u pripremu veganskih i gluten-free delicija. Za one najentuzijastičnije, tu je i Nishta kuharica koju možete nabaviti u restoranu. Osim radionica, svakog utorka od 12 do 14 sati, u dvorištu ispred restorana održava se ‘Varivo and wine party’ na kojem možete, kao što i sam naziv govori, uživati u čaši vina, domaćim varivima posluženim sa domaćim hljebom, i to sve u opuštenoj atmosferi koja razbija monotoniju radnog dana.

Možda te zanima
sve o migrenama

Foto: Nishta 

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh