Oblikujte svoje ruke uz samo 3 vježbe

Avatar photo
ruke

Nije potrebno da koristite veliku težinu ili da radite bezbroj vježbi kako ste to možda zamišljali da biste dobili savršene, jake, a opet ženstvene ruke. Vjerujemo da kada vježbate težite maksimalnim rezultatima sa minimalno utrošenog vremena, a upravo je to ono što će vam ove tri vježbe pružiti. Osim što pospješujete snagu vaših ruku, aktiviraćete trbušnjake, leđa, ramena i grudi.

Prva vježba

Stanite iza lopte za pilates i otkotrljajte se naprijed hodajući rukama po podu dok vam se koljena ne nađu u sredini lopte, a dlanovi ispod ramena. Zatim približite koljena grudima, opustite se i spustite glavu. Spustite se na jedan kuk, a zatim podignite kukove gore i spustite se na drugi kuk, držeći koljena sve vrijeme okrenuta ka grudima. Držite vaša koljena blizu i ne dozvolite da vam se odmaknu previše od grudnog koša.

ruke
@pinterest

Ovo je izazovna vježba i možete da pravite manje pokrete dok ne budete dovoljno jaki da potpuno spustite kuk na loptu. Veoma je važno da prije ove vježbe imate izgrađenu snagu i stabilnost kako se ne biste povrijedili, ali i kako biste mogli vježbu ispravno da uradite.

Možda će vas zanimati: Kardio ili trening snage – na šta biste se trebali fokusirati?

Možda te zanima

Druga vježba

Stanite iza vaše lopte i krećite se ka naprijed hodajući rukama po podu dok vam koljena ne budu na sredini lopte, a ruke ispod ramena. Zatim podignite jednu nogu sa lopte i koljeno približite što više ramenu. Spustite torzo prema podu u sklek, sa koljenom što je više moguće podignutim prema ramenu, bićete na dnu skleka. Završite sva ponavljanja na jednoj strani, a zatim promijenite nogu i uradite isti postupak. Ukoliko vam je ova vježba previše izazovna zbog nestabilnosti lopte, ZdraviJa vam preporučuje da je radite sa nogama na nekom drugom stabilnijem objektu, a zatim pređite na loptu kada budete spremni.

ruke
@pinterest

Treća vježba

Ležeći na leđima na lopti, držite glavu i vrat unazad, sa stopalima usmjerenim pravo naprijed i koljenima iznad prstiju. Držite veoma male tegove i pomjerajte ruke slično leđnom plivanju. Ruku podignite iznad glave, prinesite suprotnom kuku i rotirajte dlan nagore. Zatim nastavite sa leđnim pokretom i, držeći ruke ispravljene, podignite težinu visoko i prema drugom ramenu. Okrenite ruku i vratite je u početni položaj, te postupak ponavljajte sa drugom rukom, naizmjenično. Da biste vježbu učinili naprednijom, možete mijenjati ruke. Kada je jedna ruka pored vas i započne pokret, druga ruka završava kraj vašeg uha.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh