Obrok salata – kinoja sa grilovanom ćuretinom i narom (10 MINUTA PRIPREME)

Avatar photo

Zimi često posežemo za nečim laganim, a zasitnim. Najbolji izbor tada je salata bogata vitaminima i drugim nutrijentima. Iz toga razloga, na dašanjem ZdraviJa meniju – obrok salata od kinoje sa grilovanom ćuretinom, feta sirom i narom. Osim što je ova salata izuzetno zdrava, za njenu pripremu vam je potrebno svega 10 minuta!

Ovom prilikom isprobali smo Ledo mješavinu od kinoje i oduševili se ukusom i brzinom prpreme obroka! Ova Ledo mješavina sastoji se od kinoje, spelte i mješavine raznovrsnog povrća (brokule, crvena paprike, špinata, mrkve i crnog luka). 

Iako vjerujemo da se kinoja svakodnevno nalazi na vašem meniju, možda niste znali da je ona zapravo čisti protein! Takođe, idealan je izvor magnezijuma, kalcijuma, kao i vitamina E i B.

Quinoa mješavina je prva kombinacija žitarica i povrća u Ledo ponudi, a osim toga, jedini u cijelog kategoriji smrznutih proizvoda. Predstavlja prirodan i izvrstan izvor vlakana koji su važni za održavanje brojnih funkcija u tijelu. Prosječan dnevni unos vlakana trebao bi se kretati između 25 i 35 grama, a kinoja mješavina na 400 g ima samo 292 kcal i čak 11 g vlakana.

Mješavinu možete servirati kao dodatak jelima ali i kao samostalan obrok. Mi smo u mješavinu dodali ćuretinu, feta sir i nar, a kako smo pripremili salatu, čitajte u nastavku!

Potrebni sastojci:

  • Ledo kinoja mješavina
  • 250 g grilovane ćuretine
  • Feta sir
  • Pola očišćenog nara
  • Začini po želji

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte mješavinu (nije potrebno prethodno odmrazavanje). Kratko propržite, a zatim dodajte malo vode. Miješajte otprilike 10 minuta, dok sva voda ne uvri. Začinite po svom ukusu.

U drugoj tavi grilujte ćuretinu koju ste prethodno očistili i isjekli na komadiće. Kada je ćuretina gotova možete se baciti na serviranje!

Možda te zanima
hrana koja cisti organizam

Na tanjir servirajte gotovu mješavinu, a na vrh dodajte komadiće ćuretine, feta sira i zrna nara!

Prijatno!

Obavezno isprobajte recept i javite nam vaše utiske! Fotografišite jelo, podijelite na story uz tag @zdravija i @ledobih . Jedva čekamo da vidimo vaše specijalitete!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh