Održan treći Banjalučki polumaraton

Avatar photo

Danas, 14.05. održan je treći po redu Banjalučki polumaraton u organizaciji kompanije m:tel. Puno emocija, hrabrih trkača, užarenog asfalta, kao i dobre atmosfere mogli ste vidjeti na ulicama grada na Vrbasu.

Zvuci trube bili su sve glasniji, temperatura sve viša, a motivacija trkača sve veća i veća. Iako su previsoki celizijusovi stepeni loše uticali na neke, pa čak i one najbolje, ipak, odlični rezultati su zabilježeni.

Kao pobjednik današnje trke izašao je Kenijac Samjuel Naibei Kiplimo, koji je 21 kilometar istrčao za samo 1:04,07. Hitro su ga pratili Mađar Tamaš Nađa sa rezultatom od 1:11,14 kao i Lajoš Berec, 1:11, 18.

@Aleksandar Čavić

Srpkinja Olivera Jevtić bila je najbrža u ženskoj kategoriji i to sa rezultatom od 1:16,49. Medalju za drugo mjesto u ženskoj kategoriji odnijela je Hrvatica Marija Vrajić koja je polumaraton istrčala za 1:20,41. Treća trkačica koja je prešla liniju cilja je Danijela Kuna (1:22,33).

@Aleksandar Čavić

Najbrži polumaratonac i maratonac Bosne i Hercegovine, Srđan Samardžić osvojio je šesto mjesto, a na cilj je stigao za 1:13, 38.

“Trka je bila izuzetno teška zbog jake vrućine koja je bila od samog starta do poslednjeg kilometra. To se osetilo i na rezultatima, kako mom tako i ostalim. Istrčao sam trku za 1:13:38 i završio na 6. mestu što i nije toliko loše zbog jako jake konkurencije”, izjavio je Srđan za Zdraviju.

Iako su mnogi bili zadovoljni organizacijom samog događaja, ipak je dosta trkača primijetilo i neke od propusta koji nisu smjeli da se dese.

“Što se tiče trke tu imam puno zamerki na organizaciju. Nije trebalo razdvajati profedionalne trkače od rekreativnih pošto smo mi elitni trkači upali u gužvu u drugom krugu sa rekreativcima gde nije bilo moguće više trčati u jednom ritmu zbog obilaženja, a i drugi krug nismo uopšte imali vode zbog gužve”, dodao je Samardžić.

Previsoka temperatura je loše uticala i na olimpijku Bosne i Hercegovine, Luciju Kimani, koja je nakon završene trke prevezena u bolnicu kolima hitne pomoći. Prema nezvaničnim informacijama, razlog njene slabosti je dehidratacija izazvana visokom spoljašnjom temperaturom.

Možda te zanima

Međutim, ni paklenih trideset stepeni nije skinulo osmijehe sa lica i ponos trkača koji su kroz cilj prošli radosni i zadovoljni.

“Današnji sunčan dan u BL otežao nam je svima to putovanje do magičnih 21 km, ali sa svakim pređenim km znala sam da pobjeđujem sebe. Banjalučki polumaraton je jedan od najpozitivnijih događaja koji se desio u Banjaluci u posljednje vrijeme, i preporučujem onima koji nisu, da nađu način da budu dio ove priče,” rekla je za Zdraviju Biljana Pupić, učesnica polumaratona.

Prema nezvaničnim informacijama u trećem Banjalučkom polumaratonu, uključujući i štafetni polumaraton kao i trku zadovoljstva, učestvovalo je oko šest hiljada trkača.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh