Ove navike će poboljšati tvoju seksualnu želju

Avatar photo
seksualnu želju

Baš kao što vježbate da biste ostali u formi ili održavate praksu meditacije za svoje mentalno zdravlje, uspostavljanje navika da kontrolišete svoj libido ne može se dogoditi preko noći. Kao i u svemu prethodno navedenom i ovdje je kontinuitet od krucijalne važnosti. Imajte na umu da svaki dio vašeg tijela prolazi kroz određene faze, pa takve stvari se dešavaju kada je u pitanju i libido.

I dok bismo svi potajno priželjkivali pojačan libido 24/7, ponekad naši seksualni nagoni napreduju punom brzinom, a drugi put, su u zastoju. Ako prolazite kroz fazu u kojoj ne možete da budete raspoloženi, znajte da postoje načini da se izvučete iz toga. Svako zaslužuje da uživa u seksu i raduje mu se, a ove navike bi trebalo da poboljšaju vašu seksualnu želju. Oslonite se na svoje tijelo i slušajte šta vam poručuje.

seksualnu želju
@pinterest

Dajte prioritet vremenu kada ste sami

Briga o sebi može se primjeniti na mnogo različitih oblasti, uključujući i vaš libido. Provođenje vremena samostalno omogućava vam da se ponovo povežete sa svojim tijelom i provjerite svoje mentalno zdravlje. Naša tijela su međusobno povezani organizmi, i ako smo pod stresom, to često može dovesti do više nedostataka od simptoma umora ili razdražljivosti. Može se manifestovati fizičkim bolom (bolesti leđa) ili čak niskim libidom.

Odvajanje vremena za brigu o sebi, bilo da se radi o vježbanju, meditaciji, vođenju dnevnika, mirišljavom kupanju na kraju dana ili kuvanju obroka koji volite, u svakom smislu je prevažno. To je mentalna pauza u kojoj svi treba da se resetujemo i osjećamo se utemeljenije i povezanije.

Probajte nešto novo

Nema boljeg načina da se stimuliše libido od pokušaja nečeg novog. Možda ste vi i vaš partner naišli na težak problem i ne možete da se povežete kao nekada, ili ste možda sami i vaš vibrator počinje da skuplja prašinu u fioci. Nema sramote ni u jednom, ali da nešto promjenite, možda je upravo ono što vam treba da razbijete čini.

Ako volite solo seks, investirajte u novu seks igračku, eksperimentišite, odvojite noć u kojoj ćete se kupati, zapaliti svijeće i prepustiti se užitku.

Ako želite da poboljšate seks sa partnerom, pokušajte da odredite jednu noć nedeljno, namijenjenu samo za vas . Zakazivanje seksa može zvučati neprijatno, ali može biti ono što će vas oboje izvući iz kolotečine.

Odredite šta volite, a šta ne

Dio održavanja zdravog libida je znati šta volite, a šta ne volite, ali u redu je ako još uvijek shvatate da je to dio zabave u eksperimentisanju. Možda biste mogli da isprobate novu poziciju, igranje uloga ili da se oslonite na zadovoljstvo zbog kojeg ste se možda osjećali sramotnim u prošlosti.

Pokušajte da izgovorite šta vas pokreće. Dozvoljeno vam je da uživate u čemu god želite, i niko ne bi trebalo da vam kaže drugačije. To je vaše tijelo i vaš libido.

seksualnu želju
@pinterest

Izgradite snažno povjerenje i komunikaciju sa partnerom

Morate da se osećate bezbijedno i ranjivo da biste podijelili svoje želje. Ako osjećate da vam nešto nedostaje, možda je vrijeme da započnete otvoren dijalog sa partnerom o vašim potrebama. Zapamtite da vaša fizička veza može biti jaka samo onoliko koliko je jaka i emocionalna.

Možda te zanima
vaginitis

Trenirajte redovno

Ne bi trebalo da bude iznenađenje da je veća vjerovatnoća da će oni koji redovno vežbaju imati zdraviji libido. Dok vježbanje ima mnoštvo prednosti, endorfini koje oslobađa i efekat koji ima na to kako gledamo na svoja tijela direktno utiču na naš libido.

Studije su pokazale da postoji veza između tjelesne mase, negativne slike o tijelu i izbjegavanja seksualnih situacija. Drugim riječima, ako želimo da se osjećamo samopouzdano u spavaćoj sobi i da povećamo svoj libido, redovno vježbanje i davanje prioriteta našim tijelima je način na koji stižemo tamo. Bitno je jedino da uživate u svojoj koži.

seksualnu želju
@pinterest

Oslobodite se pritiska

Podrazumijeva se da su žene pod velikim društvenim pritiskom. Pritisak na žene da se uklope u određenu sredinu preovlađuje, a ZdraviJa je ovde da vam kaže da je vrijeme da se tog pritiska oslobodite. Svi smo divno različiti, čak i kada je u pitanju naš libido. Neki ljudi prirodno imaju veći seksualni nagon od drugih, i to je u redu. Oslobodite se svih ograničavajućih uvjerenja koja okružuju vaše seksualno blagostanje i samo slušajte svoje tijelo i uživajte u seksu pod sopstvenim uslovima.

Porazgovarajte sa svojim ljekarom

Zdravlje vašeg libida zaslužuje istu pažnju kao i bilo koja druga medicinska briga. I dok bi se vaš seksualni nagon mogao poboljšati uz gorepomenute navike, možda postoje osnovni faktori koji zahtijevaju dalje ispitivanje. Osim mentalnih blokada, uključujući ljekove, fizičke promjene i hormonske promjene, postoji mnogo drugih faktora koji mogu doprinjeti niskom libidu.

Na kraju svega ovoga, bitno je da napomenemo da je seks jedan lijep čin ljubavi u kojem zadovoljstvo treba da bude na maksimunu. Sve fanazije i želje otovreno pokažite svom partneru. Ovo je možda i ključ, suština svega navedenog.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh