Ovo je ključ za uspeh svake (male) kompanije

Avatar photo
interne komunikacije

ZdraviJa za vas uvek ima dobre savete kada je u pitanju uspeh u poslovnom svetu, zar ne?

Neretko pišemo o temama poput produktivnosti, korisnih pitanja koja treba postaviti na razgovoru za posao, balansa između privatnog života i poslovnih obaveza, važnosti asertivne komunikacije, zdravih navika na poslu i slično.

Danas ćemo napisati par reči o važnosti zdrave interne komunikacije u poslovnom okruženju.

Zdrav i otvoren dijalog – put ka poslovnom uspehu

Ko god je radio u timu vrlo dobro zna da zdrava komunikacija unapređuje radnu atmosferu, osećaj zadovoljstva na poslu, te podstiče produktivnost i motivaciju zaposlenih. Ako nema kvalitetne komunikacije, malo ko može biti srećan na radnom mestu.

Naime, zdrava interna komunikacija osigurava da svi zaposleni budu dobro informisani o ciljevima, strategijama i promenama unutar kompanije. Kada su svi dobro i na vreme informisani, osećaju se povezani sa misijom i vizijom kompanije za koju rade, što povećava njihov osećaj pripadnosti i motivaciju za postizanje ciljeva.

Takođe, otvorena i transparentna komunikacija podstiče razmenu ideja i povratnih informacija među članovima tima. Kroz konstruktivne razgovore i diskusije, zaposleni mogu izneti svoje stavove, predloge i brige, što može dovesti do boljih rešenja i inovativnih ideja.

timski rad

Osim toga, zdrava interna komunikacija smanjuje rizik od nesporazuma i eventualnih konflikata. Kada postoji jasan tok informacija, manje je verovatno da će doći do nesporazuma ili pogrešnog tumačenja određene informacije. Takođe, otvoren dijalog omogućava rešavanje konflikata na konstruktivan način, što je neophodno za dobro funkcionisanje tima ljudi.

Na kraju, dobra interna komunikacija podstiče osećaj zajedništva i timskog duha. Kada se zaposleni osećaju slobodno da izraze svoje misli, ideje, ali i eventualne probleme sa kojima se susreću, i kada dobijaju adekvatne povratne informacije od nekoga ko ih aktivno sluša i uvažava njihove stavove, gradi se duh zajedništva.

Dakle, jasno je da je dobra i transparentna komunikacija ključni faktor za uspeh u poslovnom svetu, i kada je u pitanju pojedinac i kada je u pitanju kompanija.

U skladu sa svim gore navedenim, danas za vas imamo i jedan konkretan savet, tačnije preporuku za jedan sjajan event na koji možete otići ukoliko živite u Beogradu ili okolini.

Naime, radi se o drugoj godišnjoj konferenciji topIC_talks koja je posvećena važnosti interne komunikacije u kompanijama, a koja će se održati 28. maja, u Dorćol Platz-u, pod kreativnim nazivom „Buđenje”.

O čemu je reč?

topic talks 2024

topIC_talks konferencija: Ne pritiskaj „Snooze”. Probudi se! u fokus stavlja na ulogu internih komunikacija u uspehu svakog biznisa i kreiranju radnog mesta koje zaposleni vole. Tema „Buđenje” izabrana je zbog toga što je cilj konferencije da probudi tržište, kompanije i pojedince širom regiona i ukaže na izuzetnu važnost efikasne komunikacije na radnom mestu.

Možda te zanima
asertivna komunikacija

Ove godine, namera organizatora je otvoren dijalog o krizi i izazovima kroz koje kompanije prolaze, o tome kako oni utiču na zaposlene i kako efikasna komunikacija može biti alat za prevazilaženju ovih izazova.

Govornici na konferenciji će deliti svoje bogato iskustvo i stručno znanje, pružajući uvid u najnovije trendove u oblasti internih komunikacija. Kroz konkretne primere uspešnih praksi, objasniće kako ove ideje možete odmah primeniti u svojoj kompaniji, unapređujući na taj način radnu atmosferu i produktivnost.

Zašto otići na ovu konferenciju?

Ukoliko se bavite ili želite da počnete da se bavite HR-om, PR-om, komunikacijama ili možda posedujete svoju kompaniju, ovo je događaj na kojem ćete naučiti mnoge korisne stvari.

Naime, imaćete priliku da prisustvujete predavanjima vrhunskih stručnjaka iz ovih oblasti, da razgovarate sa njima i dobijete konkretne savete koji će vam pomoći da unapredite svoje kompetencije, ali i da pomognete kompaniji za koju radite.

Osim toga, upoznaćete vodeće igrače u ovoj industriji i proširiti svoju profesionalnu mrežu. Radi se o dokazanim stručnjacima, zaposlenim u uspešnim kompanijama kao što su NIKE, IKEA, Hemofarm Grupa, Generali, Lidl Srbija i BancaIntesa.

Na vama je još samo da zauzmete svoje mesto!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh