Pilates vježbe za zadnjicu i jezgro koje možete uraditi kod kuće

Avatar photo
pilatesa

Pilates je odličan način za zatezanje cijelog tijela. Iako su vježbe veoma niskog intenziteta, usmjerene su na male, kontrolisane pokrete koji pogađaju svaki mišić. Osim toga, vježbe pilatesa možete izvoditi u kući, a sve što vam je potrebno jeste podloga za vježbanje i 10 minuta vremena. Ako ste pripremili podlogu, možete početi sa vježbanjem, a ZdraviJa vam donosi nekoliko odličnih pilates vježbi.

The one hundred

pilates
@giphy.com

Lezite na podlogu, ruke postavite uz tijelo, a potom uradite kao na fotografiji iznad. Trudite se da ne savijate vrat. Pogledom pratite stopala. Napravite što više ponavljanja možete.

Most

pilatesa
@livestrong.com

Ukoliko vam je ova vježba naporna, možete je olakšati tako što nećete podizati noge, već samo trup. Odnosno, lezite na podlogu i naizmjenično podižite i spuštajte zadnjicu i donji dio leđa. Napravite što više ponavljanja možete, bez da pravite pauzu.

Most na jednoj nozi

pilates
@pinterest.com

Naizmjenično podižite i spuštajte tijelo oslanjajući se samo na jednu nogu. Napravite po 10 ponavljanja za obje noge.

Criss-Cross

pilates criss cross
@pinterest.com

Lezite na podlogu, ruke stavite iza leđa, a noge blago odignite. Naizmjenično rotirajte tijelo tako da laktom jedne ruke dodirujete koljeno suprotne noge. Napravite 30 ponavljanja.

Kruženje

 

Možda te zanima
jednostavne vježbe

pilatesa
@blog.healthadvocate.com

Lezite, gledajte u plafon, ruke stavite uz tijelo a noge podignite. Držeći noge konstantno skupljene počnite sa kruženjem. Kružite 20 sekundi u jednu, a potom i u drugu stranu.

 

© 2023 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Povratak na vrh