Now Reading
Kada sebi reći: “Vrijeme je za pauzu, odmori” ?

Kada sebi reći: “Vrijeme je za pauzu, odmori” ?

Život se neprestano dešava oko nas, bez obzira da li smo spremni na to ili ne. Dobre i loše stvari se ne dešavaju uvijek kada ih planiramo. Vi ste najveći autoritet nad vama samima, i važno je znati sebe i predvidjeti ono što vam je potrebno da sa što manje teškoća proživljavate svakodnevne životne zadatke. A znate li sebi reći: “Vrijeme je za pauzu”? Čak i onda kada mislite da vam nisu potrebne, pauze su važni dijelovi svakodnevice i života. Napunite baterije!

Jedan od najboljih savjeta koji će vam neko dati jeste onaj da prvo morate biti u miru sa samim sobom ukoliko želite dobro da sarađujete sa kolegama na poslu i prijateljima u životu. Dakle, potrebno je znati kada vam je vrijeme za pauzu kako biste bili u mogućnosti da spriječite bilo kakav psihički slom.

vrijeme je za pauzu

Odmor vam je potreban čak i kada sve izgleda sasvim dobro

Ponekad rast i progresija mogu da vas nose i učine da mislite da vam odmor nije potreban. Ipak se potrudite da se dok gurate naprijed i gradite svoju budućnost, takođe bavite sobom i uzimanjem vremena za odmor i oporavak. Često zaboravljamo da uzmemo pauzu kada stvari idu dobro. Sve se čini kao da je na dobrom putu, ali ponekad i mala nepažnja može dovesti do neželjenog ishoda. Dajte sebi prostora da dišete.

Počnite uzimanjem vlastitog savjeta

Ponekad su savjet i briga koje pružamo prijateljima i porodici riječi na koje i sami sebe trebamo podsjetiti. Pokušajte da vježbate ono što i sami propovijedate, jer prvo morate da znate sami da li neki savjet stvarno funkcioniše, ali i kada vidite da vas nešto zaista „radi“ da to primijenite u svakodnevnom životu. Znanje je definitivno moćnije kada se primjenjuje u praksi.

Dajte sebi pravo da ne budete u redu

Budite jaki i snažni, ali to ne znači da trebate biti robot. Svi imamo svoja osjećanja i potrebe koje treba poštovati. U redu je ne biti u redu, u redu je s vremena na vrijeme praviti pauzu, u redu je biti manje nego savršen. U doba socijalnih medija, previše ljudi se takmiči i upoređuje umjesto da se okrene sebi.

Kada vas život ubaci u mašinu, dajte sebi dozvolu da se zaustavite i uhvatite dah. Ne samo da je u redu da ne bude u redu, već je takođe u redu da budete ljubazni prema sebi! Vjerovatno ste više u redu nego što mislite da ste, ali svakako, odmorite.

See Also
boja u enterijeru

Znakovi da vam je vrijeme za pauzu

  • Imate li povećanu emotivnu reakciju na obične stvari?
  • Da li ste drski prema najbližim ljudima?
  • Da li ste onaj negativni faktor koji kvari raspoloženje svojoj okolini?

U ovakvim momentima, često se sjetite riječi Audre Lorde: “Briga za sebe ne znači pretjerano samopouzdanje, to je samo-očuvanje, a to je čin političkog ratovanja”.

Pauzu iskoristite na najbolji mogući način, pozabavite se zdravljem svog tijela i duha, a kada govorimo o zdravlju tijela, ZdraviJa je pripremila ukusan recept za detoks supu koji morate probati.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Scroll To Top