Razgovori sa stručnjacima: Sve što treba da znate o LED maskama za lice

Avatar photo
led maske

U nizu proizvoda koji su se u poslednje vreme pojavili na kozmetičkom tržištu izrazito se ističe LED maska za lice. O njenoj jednostavnoj upotrebi, a brzim i delotvornim rezultatima govori veliki broj korisnika. Ove maske su trenutno, slobodno možemo reći, najpoznatiji bjuti novitet, koji već 5-6 godina zauzima značajno mesto na trendi listi bjuti tretmana u svetu.

Od pre tri godine dostupna je i kod nas.

Držeći se proverene prakse da je najbolje obratiti se za savet stručnjacima, postavili smo nekoliko pitanja Danijeli Vukojević, kozmetološkinji i vlasnici kompanije Elegance Group International, čiji salon Elegance Beauty Spa u svojoj ponudi ima tretmane koji uključuju upotrebu LED maske.

Zamolili smo Danijelu da nas uputi u tajne svetlosne terapije i njenih blagodeti za kožu, ali i da pomogne svima onima koji razmišljaju o tome da isprobaju ovu terapiju da izaberu proverene proizvode renomiranih proizvođača.

1. Danijela, šta je svetlosna terapija i kako deluje na kožu?

Led maska za lice koristi snopove LED svetla različite frekvencije u svrhu kozmetičke terapije. Upotreba LED svetla u ovom vidu je sasvim bezbedna i pouzdana. Svetlosna terapija je medicinski priznata i klinički dokazana, sa nezavisnim studijama i preko 40 godina naučnog istraživanja i podrške. LED komponente se odavno koriste u različite terapeutske svrhe, a sada su svoju primenu našle i u bjuti rutini. Ova maska se stavlja na lice ali ne prianja direktno na kožu nego je udaljena nekoliko centimera od njene površine, a zraci prodiru u dublje slojeve kože podstičući ćelije na aktivnost.

Dakle, LED svetlo ne leči posledicu, nego uzrok, utičući na same ćelije, čime se osiguravaju dugoročni rezultati tretmana.

led maske saveti

Led svetlosni zraci različite talasne dužine stimulišu u koži proizvodnju elastina i kolagena, poboljšavaju cirkulaciju, oksigenaciju, ostavljajući kožu podmlađenom i smanjujući mogućnost pojave novih bora. Takođe, ova svetlosna terapija umiruje crvenilo, sprečava i leči upalne procese poput akni i bubuljica, čini ožiljke manje vidljivim. LED svetlosni zraci podstiču stvaranje serotonina, čime se utiče na raspoloženje, i stvaranje melatonina, hormona koji je zaslužan za čvrst san, a to odmah znači i više energije i bolje ukupno stanje organizma.

Takođe, istraživanja su pokazala da terapija crvenim LED svetlom smanjuje učestalost pojave glavobolja i ublažava migrenozne tegobe.
Važno je znati da su ovi tretmani potpuno bezbolni i sigurni, koža se ne zagreva, terapija je ciljana i pouzdana, tako da joj se s punim poverenjem možete prepustiti. Naravno, mi savetujemo da se uvek prethodno obratite obučenim terapeutima kako biste pravilno koristili ovaj kozmetički aparat.

2. Kako se primenjuje LED terapija i određuje doziranje svetlosnih zraka?

Zasnovana na naučnim principima koje koristi NASA, maska za LED svetlosnu terapiju predstavlja vrhunac dostignuća u industriji estetike. Ona koristi svetlosnu terapiju niskog nivoa, putem visokokvalitetnih površinski postavljenih dioda koje emituju LED svetlost u 4 varijacije i tako omogućavaju izlaganje kože dejstvu 4 talasne dužine svetlosti različite boje – crveno, infracrveno, plavo i zeleno svetlo. Svaka boja ima drugačiju frekvenciju, prodire do različite dubine u kožu i u skladu s tim utiče na postojeće probleme i otklanja ih.

najbolje led maske

Crveno svetlo (630 nm) ima primenu u borbi protiv starenja.

Prodire do dubine 8–10 mm i podstiče proizvodnju kolagena i elastina, kao i prirodnu hidrataciju, obnavlja ćelijske funkcije, podstiče cirkulaciju i limfni sistem, čime se koži vraća mladolikost. Dakle, crveno svetlo zaduženo je za program podmlađivanja – antiejdžing.

Infracrveno svetlo (830 nm) zaduženo je za lečenje.

Ono prodire najdublje u kožu, preko 20 mm i koristi se kada postoje jača oštećenja. Podstiče ozdravljenje, neutrališe ožiljke, regeneriše ćelijsku strukturu, čime se koža jača i učvršćuje, posebno osetljivi predeo oko očiju, podstiče prirodnu hidrataciju, stimuliše limfni sistem.

Plavo svetlo (415 nm) je za pročišćavanje.

Prodire u dubinu 2–4 mm i ima antibakterijsko svojstvo, dezinfikuje, smanjuje količinu sebuma na koži, sprečava pojavu akni i leči postojeće.

Zeleno svetlo (520 nm) posvetljuje kožu utičući na hiperpigmentaciju, smiruje crvenilo i postiže odlične rezultate u lečenju rozacee.

Programi se mogu kombinovati i prilagođavati, tako da ukupno dobijamo 12 kombinacija odnosno režima lečenja koji, ukupno gledano, obezbeđuju kompletnu negu kože lica i vrata. Upotrebom maske postižu se dugoročni rezultati, a korisnici koji pate od preterano masne kože naročito će biti zadovoljni efektima, jer umiruje lojne žlezde i sprečava lučenje suvišnog sebuma. Masku jednako koriste i muškarci, pri čemu brada nije nikakva prepreka za njeno korišćenje. U saradnji sa specijalistima izabraćete adekvatan snop svetlosti i terapija može da počne!

plavo svetlo led maske

Možemo izdvojiti, recimo, umirujući režim, koji kombinuje plavo i zeleno svetlo i naročito je pogodan za ublažavanje iritacije i smirivanje upale, tako da se koža oslobađa stresa i postaje manje reaktivna. Svakako najpopularniji je režim Anti Aging Ekspress – ekspresni režim protiv starenja sa crvenim svetlom – desetominutni tretman većeg intenziteta koji pokreće ćelije da se poprave i revitaliziraju.

Kada je potrebna intenzivna nega da bi se koža oporavila, preporučuje se serija od 12 tretmana: 2 puta nedeljno tokom prve 4 nedelje, a zatim sledi 1 tretman nedeljno tokom naredne 4 nedelje. Kada je u pitanju redovna upotreba, to može biti nedeljno, dvonedeljno, mesečno ili po potrebi.

LED lampe se koriste i u Post Injectable tretmanu (režim posle procedure), jer pojačavaju cirkulaciju, ubrzavaju zarastanje i sprečavaju pojavu ožiljaka. Tada se pravi kombinacija infracrvenog sa crvenim i plavim svetlom. Ne mogu se koristiti jedino posle tretmana zasnovanih na toploti, zbog integracije bliskog infracrvenog zračenja (hemijski piling, laserski tretmani i slično).

4. Kako izabrati masku koju ćemo samostalno koristiti?

Popularnost ovog proizvoda i preporuke čuvenih svetskih kozmetičkih stručnjaka doveli su do velikog interesovanja potencijalnih korisnika, ali naravno i da prilike da se u ponudi nađu aparati osrednjeg kvaliteta ili sasvim nefunkcionalni. Kvalitetna LED maska se bez straha može koristiti samostalno. Napravljen je poseban oblik prilagođen korišćenju u kućnim uslovima, odnosno gde god da se nalazite, jer je pakovanje veoma ekonomično, a dnevna bjuti rutina uz pomoć ovog tretmana ne traje duže od pola sata.

koristenje led maski

Ipak, jako je važno da se dobro informišete o proizvođaču, da pogledate specifikacije, opis proizvoda, iskustva korisnika, pa tek onda odlučite koju ćete masku odabrati. U prethodnim odgovorima dali smo osnove na kojima LED maska deluje, što je takođe veoma važno znati kada počinjete sa korišćenjem ovog aparata. Ali makar jedno savetovanje u salonu i pokazivanje kako masku pravilno koristiti su naša topla preporuka, ali i odgovornost, s obzirom na to da u svojoj ponudi imamo maske dva renomirana proizvođača.

3. Koju masku vi preporučujete?

U EBS salonu primenjujemo svetlosnu terapiju i u okviru tretmana, jer ona omogućava znatno bolju apsorpciju preparata koji se primenjuju u kozmetičkim tretmanima, ali i samostalno. Maske koje bih preporučila su one koje i sami koristimo i prodajemo preko našeg web-šopa. Moram priznati da i ja lično više ne mogu zamisliti svoju bjuti rutinu bez ovog toliko jednostavnog, a efikasnog sredstva.

Možda te zanima
mask za lice diy

led maska za lice rox beauty

Svakako najbolje LED maske koje postoje na tršištu, koje koriste poznate svetske zvezde, jesu Deesee Express LED maske za podmlađivanje. Ova inovativna tehnologija omogućava vidljive rezultate i blistavu kožu i to nakon samo 20 minuta korišćenja, tako da ćete je brzo uvrstiti u svoju svakodnevnu rutinu.

Dok čitate knjigu, skrolujete po netu, gledate film ili jednostavno uživate u mirnom trenutku (možete i da obavljate kućne poslove, ali ja predlažem relaksaciju jer svi tretmani onda bolje deluju), kombinacija LED svetlosti i specijalnih tehnologija podmladiće i osvežiti vašu kožu, što se pozitivno odražava i na samopouzdanje. Zato izdvojte vreme za ovu bjuti rutinu, 20 minuta će biti dovoljno da primetite razliku. A uz to vam neće biti potrebna gomila drugih kozmetičkih sredstava, koje dok nanesete potrošite sigurno i više vremena.

Elegance Beuaty Spa preporučuje i ROX Beauty masku za lice, koja je po ceni pristupačnija ali takođe se njenom primenom postižu vrhunsku rezultati, zbog čega smo je i uvrstili u svoju ponudu. Ova maska takođe kombinuje najnovije inovacije i tehnologije u regeneraciji, obnavljanju i nezi kože, poboljšava apsorpciju sastojaka u proizvodu za negu lica, čime se poboljšava celokupni tretman. ROX Beauty maska koristi 7 talasnih dužina svetlosti za lečenje različitih kožnih problema.

Pored navedenih boja, ova maska ima žuto svetlo koje smiruje iritacije; narandžasto svetlo koje pojačava sjaj kože, posvetljuje ten i čini ga blistavijim; cijan svetlo koje smiruje grubu, iritiranu i dehidriranu kožu lica; ljubičastu svetlost za bolju otpornost kože lica i poboljšanje celokupnog tretmana. Naravno, infracrvena svetlost podržava sve navedene tretmane za bolje rezultate.

5. Preporuka letnje rutine

nega koze lice saveti elegance

Redovna skin care rutina i pravilan izbor preparata su ključni za očuvanje zdravlja i lepote kože. Leto je posebno stresan period za kožu kada joj je potrebna dodatna nega, jer sunce, toplota, znoj, masaža, slana morska ili hlorisana bazenska voda mogu ostaviti različite posledice na izgled i kvalitet kože, posebno one nežne i osetljive, mada su svi tipovi pod rizikom u letnjim mesecima.

Zato u letnjem periodu, pored neophodne SPF zaštite pri svakom izlasku iz kuće (ne samo na plaži!) savetujemo blage tretmane i preparate, pojačanu hidrataciju, minumum šminke i insistiramo na besprekornoj čistoći kože, to je ono najvažnije. Takođe, ovo je savršen period da se upoznate sa face fitnesom, vrstama masaže lica koje su postale jako popularne, a daju odlične efekte u podmlađivanju kože i zatezanju mišića lica.

Naša generalna preporuka je da investirate u kvalitetne proizvode s prirodnim sastojcima, kao što su vitamin C, hijaluronska kiselina i retinol, kako biste imali blistavu i zdravu kožu. I što je još važnije, pravilna skin care rutina nije samo briga za spoljašnu lepotu, već podrazumeva i brigu o ishrani, zdravlju i samopouzdanju.

LED maska, koju možete koristiti tokom cele godine, u tome će vam biti od velike pomoći i nezamenljiv saveznik.

Vaša koža zaslužuje pažnju i negu – počnite već danas i uživajte u sjajnim rezultatima!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh