#realnoljubav nije cvijeće u proljeće

Avatar photo
ljubav

Trebalo bi da shvatiš da realnost postoji, ali isto tako da ona nikako ne smije da utiče na projekciju tvoje mašte. Znaš kako, realost može da bude ljepša nego što misliš. Na filmu vidiš cvijeće, srećne brakove i veze, romantiku koja nekada pređe u patetiku, a u realnom životu nikako nije ukusna. Kada je u jednom takvom filmu prikazana ljubav u svim svojim bojama? Čitaj dalje da shvatiš o čemu je riječ.

Buket cvijeća može kupiti svako i znaš koliko je to lako. Hajde dođi mi u ponoć i reci: “Nisam mogao/la da čekam sutra”. Hajde pogledaj me u mom PMS izdanju i reci: “Nikada ljepša nisi bila”. Sve je to ljubav, malo ružnjikava, ponekad i tužna ali uvijek donosi mir u tijelo i dušu.

Ljubav nije samo planina uspona, bez ijednog koraka nazad, nije ni bezgranična rijeka, bez suza i nesporazuma. Realna ljubav je poput hodanja po životnoj stazi, gdje su uzbrdice i padine sastavni dio puta. To je spoj suza i smijeha, razumijevanja, radosti i boli, koji se presijeca kroz svakodnevnicu.

Realna ljubav znači biti tu za nekoga, kad svi ostali odlaze, i kad se sve okrene protiv nas. Ne odustaje se tako lako od realne ljubavi. Ne okrećeš leđa nakon prve rasprave, naprotiv, razgovaraš i spašavaš ukoliko znaš da je to ono pravo.

Ne dozvolite da vaša ljubav bude fotografija, pružite joj ličnost, karakter, jedinstvenost, pružite joj borbu, fetiše, zahtijeve i emocionalne granice. Ne može samo romantika i zalasci sunca ima tu malo i prljavštine koju samo zajedno možete skloniti sa puta. Ne pokušavajte da promijenite, nekoga ili nešto, ili prihvataš ili odbijaš, između ne postoji. Ukoliko nije prihvatanje i zadovoljstvo, onda nije za tebe.

Plačeš, zagalamiš, zavrištiš, ljubiš da pukne, tuguješ, čekaš, ne lažeš, asertivno razgovaraš, pomogneš baš uvijek, budeš rame za plakanje, razumiješ, pa jebiga nekada mora malo i da zaboli.

#realnoljubav

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh