#realnoljubav – Radi šta te radi, jer samo tako pali

Avatar photo
ljubav

Zar nismo postali svjesni koliko na silu prihvaćena moranja imaju štetu po nas. “Ima i gore, šuti, dobro je to”. Gdje je tu ljubav, koja nas ka svemu dobrom vodi. Ako ičemu služe društvene mreže, služe tome da vidiš tuđe uspjehe, i ne, ne gledaj ih sa dozom ljubomore, već kao motivaciju. Ukoliko mogu drugi možeš i ti.

Jednom je ZdraviJa rekla “uzmi sebe u svoje ruke” i sa tim je mislila da je vrijeme da pružiš malo ljubavi i sebi. Da radiš šta te radi, da ljubiš koga voliš, pa da se nekada i odrekneš nečega jer znaš da će se isplatiti, da pokreneš u sebi ono najbolje, da pružiš sebi sva zadovoljstva, da prepoznaš i okružiš se pravim ljudima, da u sebi probudiš uspjeh, da se zaljubiš, u sebe.

Ukoliko voliš sebe, voljeće te i drugi, a voljećeš i druge. Biće lakše čovječe, vjeruj nam.

Ljubiti sebe podrazumijeva i da brinemo o svom fizičkom i emocionalnom zdravlju. To uključuje redovno praćenje svog mentalnog i fizičkog stanja, korištenje zdravih strategija za suočavanje sa stresom i traumama, te uvođenje zdrave ishrane i fizićke aktivnosti u svoj svakodnevni život. Međutim, ljubav prema sebi nije samo to da brinemo o sebi, već i da sebi dopuštamo da se zabavljamo, da se opuštamo i da uživamo u životu. To znači da tražimo stvari koje nas čine sretnima, te da se ne bojimo biti sretni i da se ne bojimo da budemo iskreni prema sebi.

Nikada neće biti kliše ona rečenica: “Zagrli se”. Kada shvatiš da je to jedino ispravno, danas, osvijetlićeš svoj život i voditi sebe ka svjetlu. Bićeš sebi potpora u trenucima kad se osjećaš usamljeno i vjetar u leđa kad se krećeš prema novom danu.

Naharni svoju dušu i tijelo, učini se snažnom i uči sebe da se ne bojiš živjeti život koji želiš bez obzira na okolnosti.

Možda te zanima
libido

I da ne zaboravi da dozvoliš sebi i cheat day, dan u krevetu, isključene notifikacije i dobar seks.

#realnoljubav

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh