Rekordna posjećenost na “Jaffa Igrama bez granica” u Mostaru

Avatar photo
mostar

Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” uspješno je održana u petak, 18. oktobra u sportskoj dvorani osnovne škole „S.S.Kranjčević” u Mostaru.

Na takmičenju je učestvovalo 560 mališana iz Mostara i gradova u okolini, a samu manifestaciju posjetilo je preko 1.000 gledalaca, što znači da smo za sada oborili record, kako takmičara, tako i posjetilaca.

Mališani su se takmičili u 5 zabavnih disciplina u 4 starosne grupe, a pred navijačima, roditeljima, prijateljima i drugarima, pokazali su brzinu, spretnost i sklonost ka timskom radu.

Takmičili su se osnovci, djeca iz sportskih klubova i škola sporta, a manifestaciju su posjetila i djeca iz vrtića koji su dobili poklone organizatora.

Manifestacija uvijek ima i humanitarni karakter, pa je tako štićenicima „Udruge za Down sindrom-Mostar”, na kraju manifestacije doniran dio sredstava prikupljen od sponzora.

Prema riječima koordinatora ovog putujećeg karavana zabave, Željke Gajić, „Igre bez granica“ su i ovaj put ispunile očekivanja, te premašile sve granice posjećenosti.

„Moram reći da Igre iz grada u grad postaju sve posjećenije i zanimljivije. Zaista smo oduševljeni odzivom mališana iz Mostara, te moram napomenuti da smo ovaj put imali 560 takmičara osnovnoškolskog uzrasta. Velika je čast i zadovoljstvo vidjeti toliki broj razigrane i srećne djece. Mostar će sigurno biti na našoj mapi i sljedeće godine”, izjavila je Gajićeva.

Možda te zanima
strije u trudnoci

Na samom kraju ove manifestacije, proglašeni su pobjednici za svaku uzrasnu grupu, a svi su nagrađeni poklonima sponzora kompanija Gatarić i Jaffa.

“Sljedeća stanica ovog putujućeg karavana je Sarajevo, a nakon Sarajeva očekuju nas i finalne igre tekuće godine i to u Banja Luci”, najavili sui z organizacije “Jaffa Igre bez granica”.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh