#relanoljubav nisu moranja

Avatar photo
moranja

Koliko god ponavljali, izgleda da većina nas još uvijek ne zna da kaže “ne” na misaona i duševna neprihvatanja. Moranja su postala dio procesa. Kako da ljubav bude čista ako ne misliš ono što izustiš? Ne to nije kompromis, da to je prilagođavanje vrlo vjerovatno prourzrokovano strahom od odbacivanja.

Često se osjećamo nesigurno i nezadovoljno u situacijama gdje se bojimo da ćemo biti odbijeni ili zanemareni od drugih ljudi, posebno u situacijama u kojima nam je stalo do njihovog mišljenja.

Ovaj strah može proizaći iz mnogih različitih iskustava u prošlosti, uključujući emocionalne rane, kao što su neuspjesi ili neuspješna veza, ili čak iz našeg djetinjstva, gdje smo bili odbačeni ili zanemareni od roditelja ili vršnjaka.

Međutim, ovaj strah nas može spriječiti da živimo punim plućima i da se nosimo sa situacijama do kojih nam je stalo. Često se bojimo tražiti ono što želimo ili pokazati ono tko zaista jesmo.

Najvažnije je shvatiti da nikada nećemo biti prihvaćeni od svih ljudi, ali to ne znači da nismo vrijedni ljubavi i pažnje. Ne odbacujte sebe zbog straha od odbacivanja drugih, jer svatko ima pravo na svoju slobodu, ljubav i sreću. Uključite se u situacije u kojima se osjećate se sigurno i radite na jačanju svojih odnosa sa drugima.

Realno, ljubav treba da bude malo i sirova, pa i da se ne poklapate u svemu, da imate različitosti koje vas nadopunjuju. Nije potrebna dozvola za ljutnju ukoliko ti nije pasalo što je jučerašnji dejt otkazan radi mnoštva obaveza suprotne strane. Da potrebno je razumijevanje, ali da, potrebno je i ispoljiti svoju iskrenu emociju koliko god ona nekada proizašla iz gluposti, ukoliko pitaš druge ljude za mišljenje.

U iskrenoj ljubavi, ne postoje obveznosti ili prinude. Oboje partnera su slobodni da donesu svoje odluke i da žive svoj život na način na koji žele. Oni se ne boje da će biti odbijeni ili kažnjeni zbog svojih odluka.

I ovo sve što smo ti rekli sada nije pod moranje, ti radi i živi kako osjećaš. Pravilo je da nema pravila.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh