RMC Banjaluka polumaraton i Beogradski maraton postale partnerske trke

Avatar photo
banjaluka polumaraton

Direktori Beogradskog maratona i RMC Banjaluka polumaratona Dejan Nikolić i Goran Ćorić potpisali su u Beogradu sporazum o saradnji i partnerskom djelovanju. Ovim sporazumom Beogradski maraton i RMC Banjaluka polumaraton i zvanično su postale partnerske trke koje će ubuduće raditi na realizaciji zajedničkih ciljeva kada je u pitanju rekreativni sport, odnosno razvoj trkačkog pokreta u regionu.

Sporazum podrazumijeva saradnju i pružanje uzajamne podrške prilikom organizacije 32. Beogradskog maratona i drugog “Vivia Run&More Weekend” festivala čiji centralni događaj je RMC Banjaluka polumaraton, te zajedničke promocije u cilju unaprijeđenja sportskog života u Banjaluci, Beogradu i regionu i animiranje što većeg broja trkača da putuju na trke u Beogradu i Banjaluci.

I Beogradski i RMC Banjaluka polumaraton spadaju u najveće sportske događaje u regionu, koji zbog svojih vrhunskih organizacionih karakteristika, masovnosti i međunarodnog karaktera te višegodišnjeg trajanja, predstavljaju izuzetnu promociju sporta, kako vrhunskog, tako i masovnog rekreativnog, ali i najbolju promociju Banjaluke i Beograda, s obzirom na publicitet koji ti događaji imaju u domaćim i međunarodnim medijima.

saradnjaKada će biti održan RMC Banjaluka polumaraton i šta da očekuješ?

Organizatori najavljuju najspektakularniji sportsko-zabavni festival u regionu koji će se održati 19. do 21. aprila i okupiti oko 10 000 posjetilaca i trkača iz cijelog svijeta na banjalučkoj tvrđavi “Kastel”.

Pored RMC Banja Luka polumaratona, trke na 10km i timske trke „5K Team Run“, pripremamo I Color Fun Run, School Run – školsku trku i Bambini maraton – dječiju trku. Trkače očekuju vrijedne novčane nagrade i najbogatiji trkački paketi u regionu.Drugi po redu banjalučki festival “Run&More Weekend” ugostiće ove godine neke od najpopularniji muzičara iz regiona koji će nastupati na Main stage-u tvrđave “Kastel”.

Festivalski dio počinje u petak 19. aprila kada na glavnoj sceni nastupaju članovi benda Queen Real Tribute iz Beograda. Sjajan provod je neizostavan tokom tri festivalska dana. U okviru muzičkog dijela festivala, isto veče, u nešto ranijem terminu, posjetioce očekuje Color Fun Run Party.

Možda vas interesuje: Kako istrčati polumaraton za manje od dva sata

Veseli trkači prvo će istrčati istoimenu najšareniju trku na svijetu. Na stazi ih očekuju muzički punktovi sa sjajnim DJ setovima, volonteri koji će ih posipati organskim bojama, a na cilju koncert jednog od najpopularnijih sarajevskih muzičara Lake, koji dolazi u pratnji svoje sestre Mirele i benda.

Sad već tradicionalno „Vivia Run&More Weekend“ završava se u subotu, 20. aprila velikom žurkom na otvorenom. Nastupa  legendarni DJ i producent James Zabiela. „Mozart elektronike“, kako ga mnogi nazivaju, i jedan od najboljih izvođača Exit Dance Arene, uz progressive house i techno zabavljaće banjalučku publiku u subotu 20.aprila do ranih jutarnjih časova.

Možda te zanima

U nedjelju 21. aprila zabava se nastavlja adrenalinskom žurkom na rijeci Vrbas. Rafting kroz kanjon Vrbasa predstavlja nezaboravnu avanturu na brzoj i moćnoj planinskoj rijeci kroz najljepše dijelove kanjona, pjenušave bukove i kaskade.

Sve detalje u vezi festivala trčanja možeš pronaći na njihovoj zvaničnoj stranici.

ZdraviJa tim te poziva da budeš dio ovog događaja u gradu na Vrbasu i da uživaš u mnogobrojnim aktivnostima koje će se realizovati tokom tri festivalska dana.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh